ВестиКултура

Отворена изложба дечјих радова

Под слоганом „Нећу да бригам, хоћу да се играм“ у понедељак је започело обележавање „Дечје недеље“ у оквиру које ће до 9. октобра у граду  на Колубари бити реализовано много програма за наше најмлађе суграђане. Домаћин овогодишње манифестације је школа у Дивцима, а Центар за културу Ваљево је носилац свих активности.

У оквиру одржавања „Дечје недеље“ данас је у холу Центра за културу отворена изложба дечјих радова и проглашени су победници са ликовног конкурса који је ова установа расписала под овогодишњим слоганом „Дечје недеље“. На конкурсу су учествовале Прва, Друга,Трећа, Четврта (Одељење за децу са посебним потребама), Пета и Шеста основна школа, као и основне школе са сеоског подручја и то из Ваљевске Каменице, Драчића, Диваца, Попучака, али и Дневни боравак за децу и младе са тешкоћама у развоју.

Основна школа „Милован Глишић“ из Ваљевске Каменице је била гост на данашњој  изложби. “Слоган манифестације нас је подстакао да се бавимо израдом играчака, а играчке смо правили од глине, од материјала за рециклажу, од природних  материјала, једном речју од различитих материјала, што можете погледати на нашем штанду“, рекла је  Данијела Марковић, директорка ове школе.

„Као што сам слоган каже, потребно је да у овој дечјој недељи испуните сву своју креативност, а ова изложба је јако значајан део ове манифестације и јуче и данас сам погледао ову изложбу и видео јако велики број добрих радова и честитам вам на томе, уверавам вас да сте сви заслужили награде, али је жири издвојио неке радове. Сви радови су одлични и зато су се нашли овде и део су ове изложбе“, истакао је Дејан Богојевић, члан Градског већа. Он је потом малишанима говорио песму „Жмурка“ од Пере Зупца, а која се односи на игру и дечје одрастање.

Прво место у млађој групи припало је Милици Митровић, ученици четвртог разреда ОШ „Милован Глишић“, друго место Емилији Крунић, ученици трећег разреда Прве школе, док су треће место поделиле Сташа Кузељевић (трећи разред ОШ „Нада Пурић“) и Јана Петровић (четврти разред ОШ „Милован Глишић“).

Душица Љубичић, ученица седмог разреда Прве школе је освојила прво место у старијој групи, друго место  Ива Лазаревић, ученица шестог разреда ОШ „Сестре Илић“, а треће место деле Александар Стојнић, ученик седмог разреда и Кристина Ћосић, ученица шестог разреда ОШ „Нада Пурић“.

Похвале су добили Одељење за децу са посебним потребама ОШ „Нада Пурић“ и Дневни боравак за децу и младе са тешкоћама у развоју Попучке.

„Дечја недеља“ траје до 9. октобра и за наредне дане организатори су припремили доста занимљивих садржаја.

www.valjevo.rs

Uspon
Back to top button