ВестиИнформације

Патронажи захвалница Удружења пензионера за дугогодишњу сарадњу

За дугогодишњу сарадњу и превентивне прегледе у месним заједницама, на Годишњој скупштини Удружења пензионера Ваљева додељена је захвалница Служби поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево. Од председника Удружења Андрије Ђиласа захвалницу су примиле главна сестра Службе патронаже Весна Павловић и патронажна сестра Милица Ранковић.

Патронажа већ годинама једном месечно спроводи контролу здравља у Дому пензионера и месним заједницама Крушик, Нада Пурић, Насеље ослободилаца Ваљева и Градац. Првенствено се контролише притисак и мери ниво шећера у крви, уз здравствене савете и препоруке. Корисници ових услуга, међу којима су најбројнији пензионери, унапред су обавештени о терминима превентивних прегледа. Ускоро ће месечна провера здравља постати редовна и у месним заједницама Драчић, Попучке и Дивци.

На овај начин Патронажа Дома здравља Ваљево води бригу о старијим суграђанима са јасним императивом: пружити подршку уз разумевање потреба старења и саветима подстаћи здраво старење, колико год је то могуће. У Ваљеву има 16.239 старих са просечном старости 77 година код жена и 72 године код мушкараца. Ови подаци обавезују да превентивни рад мора бити још организованији и доступнији па се због тога проширује на већи број месних заједница.

Uspon
Back to top button