ВестиИнформацијеПолитика

Руководство СНС Ваљева у Кланици- обећано и да се испуни…

У пријатној атмосфери,  уз то и пригодан ручак, руководство Градског одбора СНС у Ваљеву разговарало је јуче у просторијама Месне заједнице са грађанима села Кланице о актуелним питањима овог места.

У разговору су учествовали др Михајло Јокић, кандидат СНС за народног посланика, др Слободан Гвозденовић, председник Градског одбора СНС Ваљева и кандидат за градоначелника,  др Добривоје Грујичић, потпредседник Градског одбора СНС и други.

У разговору је највише речи било о комуналним проблемима села као и о онима који тиште пољопривреднике пред пролећну сетву.

фото:С.Бошковић
фото:С.Бошковић

Поздрављајући око две стотине Великокланичана, др Јокић је рекао да су проблеми овог села многобројни, али да је, нажалост, до сада мало урађено и на њиховом решавању од стране актуелне власти. Он је рекао да ће ускоро почети радови на асфалтирању дела пута од Кланице до Карауле у дужини од пет километара, као и дела пута од Лозницве до Карауле из републичких средстава, али не из касе Дирекције за комуналну изградњу Ваљева како би се могло очекивати.

-И поред свега што чинимо за побољшање услова живота на селу ми и даље немамо подршку од градских власти Ваљева. Примера ради, недавно је у Дивцима отворена нова савремена амбуланта али поред свих обећања надлежни из Дирекције за изградњу Ваљева још нису завршили свој део посла иако је све унапред плаћено, каже др Јокић.

фото:С.Бошковић
фото:С.Бошковић

Др Јокић је говорио и о могућнсти запошљавања младих у Крушику који ће ускоро због повећаног обима посла примити 300 нових радника. Посла ће бити и у Научно-истраживачком центру за вискоко стручне кадрове, затим у Пивари која ускоро излази из „надлежности“ државе.

Ако будем изабран за народног посланика, настојаћу, каже др Јокић, да уместо некадашње Србијанке која је због пљачкашке приватизације у великим споровима оснујемо нову фабрику за прераду пољпоривредних производа, пре свега воћа.

У свом обраћању грађанима Кланице и позиву  да гласају за СНС, дг Гвозденовић је рекао да је за СНС најважније да у Ваљеву освоје већину , јер ће тако моћи да одговарају за развој али и за дата обећања.

Настојаћу, каже др Гвозденовић, да се у буџету повећају средства за помоћ пољпоривреди. Она сада износе 20 милиона динара. То је недовољно и ја ћу се заложити, ако будем избран за градоначелника да се из буџета за ове намене издваја 100 милиона годишње. Према његовим речима, у будућем  руководству града места ће бити само за најстручније људе који ће, ако се не буду довољно залагали, и одговорно извршавали преузете обавезе бити смењени без одлагања.

Др Добривоје Грујичић је посебно говорио о напорима да Општа болница у Ваљеву добије савремену опрему, да пружи што квалитетније услуге али и да уз помоћ Министарства здравља набави нову савремену опрему. Предузете су и мере да се среде многа одељења и амбуланте које годинама нису кречене и уреде мокри чворови из којих се током целе године ширио несносан смрад што је претило да постане извор заразе.

Мештани Кланице нису крили задовољство због овог сусрета  са руководством Градског одобра СНС, али су на растанку поручили да ће, када већ дају глас за СНС, тражити да се обећано и изврши  јер је обећања до сада од многих било довољно..

Uspon

Jedan komentar

  1. Naprednjaci su jedini koji su ispunjavali ono sto su obecali. Zato ih i podrzava narod u ovolikom broju

Back to top button