Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePolitika

Rukovodstvo SNS Valjeva u Klanici- obećano i da se ispuni…

U prijatnoj atmosferi,  uz to i prigodan ručak, rukovodstvo Gradskog odbora SNS u Valjevu razgovaralo je juče u prostorijama Mesne zajednice sa građanima sela Klanice o aktuelnim pitanjima ovog mesta.

U razgovoru su učestvovali dr Mihajlo Jokić, kandidat SNS za narodnog poslanika, dr Slobodan Gvozdenović, predsednik Gradskog odbora SNS Valjeva i kandidat za gradonačelnika,  dr Dobrivoje Grujičić, potpredsednik Gradskog odbora SNS i drugi.

U razgovoru je najviše reči bilo o komunalnim problemima sela kao i o onima koji tište poljoprivrednike pred prolećnu setvu.

foto:S.Bošković
foto:S.Bošković

Pozdravljajući oko dve stotine Velikoklaničana, dr Jokić je rekao da su problemi ovog sela mnogobrojni, ali da je, nažalost, do sada malo urađeno i na njihovom rešavanju od strane aktuelne vlasti. On je rekao da će uskoro početi radovi na asfaltiranju dela puta od Klanice do Karaule u dužini od pet kilometara, kao i dela puta od Loznicve do Karaule iz republičkih sredstava, ali ne iz kase Direkcije za komunalnu izgradnju Valjeva kako bi se moglo očekivati.

-I pored svega što činimo za poboljšanje uslova života na selu mi i dalje nemamo podršku od gradskih vlasti Valjeva. Primera radi, nedavno je u Divcima otvorena nova savremena ambulanta ali pored svih obećanja nadležni iz Direkcije za izgradnju Valjeva još nisu završili svoj deo posla iako je sve unapred plaćeno, kaže dr Jokić.

foto:S.Bošković
foto:S.Bošković

Dr Jokić je govorio i o mogućnsti zapošljavanja mladih u Krušiku koji će uskoro zbog povećanog obima posla primiti 300 novih radnika. Posla će biti i u Naučno-istraživačkom centru za viskoko stručne kadrove, zatim u Pivari koja uskoro izlazi iz “nadležnosti” države.

Ako budem izabran za narodnog poslanika, nastojaću, kaže dr Jokić, da umesto nekadašnje Srbijanke koja je zbog pljačkaške privatizacije u velikim sporovima osnujemo novu fabriku za preradu poljporivrednih proizvoda, pre svega voća.

U svom obraćanju građanima Klanice i pozivu  da glasaju za SNS, dg Gvozdenović je rekao da je za SNS najvažnije da u Valjevu osvoje većinu , jer će tako moći da odgovaraju za razvoj ali i za data obećanja.

Nastojaću, kaže dr Gvozdenović, da se u budžetu povećaju sredstva za pomoć poljporivredi. Ona sada iznose 20 miliona dinara. To je nedovoljno i ja ću se založiti, ako budem izbran za gradonačelnika da se iz budžeta za ove namene izdvaja 100 miliona godišnje. Prema njegovim rečima, u budućem  rukovodstvu grada mesta će biti samo za najstručnije ljude koji će, ako se ne budu dovoljno zalagali, i odgovorno izvršavali preuzete obaveze biti smenjeni bez odlaganja.

Dr Dobrivoje Grujičić je posebno govorio o naporima da Opšta bolnica u Valjevu dobije savremenu opremu, da pruži što kvalitetnije usluge ali i da uz pomoć Ministarstva zdravlja nabavi novu savremenu opremu. Preduzete su i mere da se srede mnoga odeljenja i ambulante koje godinama nisu krečene i urede mokri čvorovi iz kojih se tokom cele godine širio nesnosan smrad što je pretilo da postane izvor zaraze.

Meštani Klanice nisu krili zadovoljstvo zbog ovog susreta  sa rukovodstvom Gradskog odobra SNS, ali su na rastanku poručili da će, kada već daju glas za SNS, tražiti da se obećano i izvrši  jer je obećanja do sada od mnogih bilo dovoljno..

Uspon

Jedan komentar

  1. Naprednjaci su jedini koji su ispunjavali ono sto su obecali. Zato ih i podrzava narod u ovolikom broju

Back to top button
Click to listen highlighted text!