Вести

Pedijatrija završena zahvaljujući donaciji Nastasića

Donacijom fudbalera Matije Nastasića, Opštoj bolnici Valjevo omogućena je i zavšena rekonstrukcija Odeljenja pedijatrije. Na odeljenju su urađeni kompletni građevinski radovi koji su podrazumevali zamenu elektroinstalacije, sređivanje podova, nove pregradne zidove, novu stolariju. Izvođač radova je G.P. Greda Valjevo, a rok za završetak radova je bio 40 radnih dana. Nakon rekonstrukcije znatno su poboljšani infrastruktura i kapaciteti Odeljenja, a uslediće i niz aktivnosti na opremanju jer nedostaje i savremena medicinska oprema.

foto:valjevskaposla.info

Povodom završetka radova, a pre samog useljavanja malih pacijenata, danas su Pedijatriju posetili investitori, gradski čelnici i državni sekretar prof. dr Vladimir Đukić, a u ime donatora Matije Nastasića obratio se njegov otac Marko Nastasić, koji se zahvalio preduzeću Greda i svim ljudima koji su učestvovali u ovom poslu da deca dobiju najbolje uslove.

“Matija je oduševljeno prihvatio predlog da pomogne obnavljanje Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice Valjevo i to je njegov sportski duh”, rekao je Marko Nastasić, otac slavnog fudbalera.

Zoran Stanković iz preduzeća Greda, koje je bilo izvođač radova, naveo je da su radovi trajali 40 dana i da je urađena kompletna rekonstrukcija.

foto:valjevskaposla.info

“Pre svega urađena je zamena fasadne i unutrašnje stolarije, molersko-farbarski radovi. Keramičarski i radovi na vodovodnoj mreži su izvedeni. Na zahtev investitora Matije Nastasića sve je urađeno od najkvalitetnijih materijala i to je trajno”, rekao je Zoran Stanković.

V.d. direktora dr Zoran Đurić zahvalio se porodici Nastasić na sredstvima koja su dali za rekonstrukciju Odeljenja pedijatrije OB Valjevo prilikom građevinskog prijema radova i ovom prilikom rekao da će nakon komisije za bolničke infekcije i njihovog rada biti već početkom sledeće nedelje prvi pacijenti, deca, biti useljeni u renoviran objekat.

“Najpre se zahvaljujem našem poznatom fudbaleru Matiji Nastasiću, zatim majci Tanji i ocu Marku koji je sa nama proveo gotovo dva meseca dok je rekonstrukcija trajala. Moramo istaći da će zahvaljujući ovoj donaciji sada odeljenje biti zaista lepo za boravak dece, a lekarima će biti adekvatan smeštaj i uslovi za rad. Iskoristio bih priliku da se zahvalim i preduzeću Gredi koje je radove izvelo brzo i kvalitetno. Zahvaljujem se i Ministarstvu zdravlja koje je uvek tu da podrži sve naše ideje,a i gradu Valjevu koji podržava sve naše projekte”, naveo je dr Đurić, dodajući da će u narednom periodu postepeno biti nabavljana i nova oprema za renovirano Odeljenje pedijatrije.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović se zahvalio porodici Nastasić na značajnoj donaciji.

“Grad je uvek spreman da pomogne Valjevskoj bolnici u okvirima koje zakoni i sredstva dozvoljavaju. Mi smo imali kontakt sa direktorom i prilikom donacije za Odeljenje ortopedije. I sada smo spremni da zajedno sa Ministarstvom zdravlja i srpskom vladom učestvujemo u rekonstrukciji Hirurškog bloka i Polikliničkog dela, što očekujemo u vremenu koje je ispred nas. Grad stoji na raspolaganju svojoj bolnici ne samo materijalno već i svaka druga pomoć i kontakti sa ministarstvom i vladom su na raspolaganju”, rekao je dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva.

Državni sekretar prof. dr Vladimir Đukić zahvalio se u ime Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije porodici Nastasić:

“Još jednom su pokazali da je fudbal više od igre i da nema ništa važnije od života. Mi ćemo u Ministarstvu zdravlja nastaviti aktivnosti da se ovaj objekat opremom kompletira kao i da se kadrovska struktura zaposlenih održi na istom ili još boljem nivou. Učinićemo sve ne samo sada nego ćemo nastaviti pažnju i brigu za ranije Zdravstveni centar, a sada Bolnicu i Dom zdravlja, kao što je planiranje novih značajnih investicionih radova”, rekao je prof. dr Vladimir Đukić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Odeljenje pedijatrije smešteno je u posebnoj zgradi iznad Odeljenja Neurologije i zbog same starosti objekta i nedostatka sredstava do sada nisu izvođeni ozbiljniji radovi na rekonstrukciji, iako je ideja i potreba postojala odavno. Dečije odeljenje ima kapacitete 19 postelja i još 10 ležaja za majke pratilje i godišnje se na Pedijatriji hospitalizuje oko 1000 pacijenata, kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite.

izvor:valjevskaposla.info

Uspon
Back to top button