Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Zamenik gradonačelnika posetio Željka Mićića, ratnog vojnog invalida

Zamenik gradonačelnika grada Valjeva dr Dragan Jeremić sa majorom 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja (VOJIN) Vojske Srbije Bojanom Pavićem posetio je Željka Mićića, sugrađanina i ratnog vojnog invalida koji je tokom NATO bombardovanja teško ranjen.

U poseti ratnom vojnom invalidu Zeljku Micicu

U Vranju, 31. marta 1999. godine, krstareća raketa je pogodila položaj na kome se nalazio Željko, tada mladi oficir. Jedan od gelera ga je pogodio u glavu. Ranjavanje je bilo toliko teško da je malo ko verovao da će Željko preživeti. Posle devet meseci provedenih u komi, zahvaljujući mladosti i fizičkoj kondiciji Željko je uspeo da preživi, ali su posledice bile surove. Ostao je nepokretan, bez vida i sa otežanim govorom. Danas ima 44 godine i živi sa majkom Tinkom Mićić u Valjevu.

U srdačnom razgovoru, uz iskrenu zahvalnost na poseti i ukazanoj podršci, Željko i Tinka Mićić su upoznali zamenika gradonačelnika dr Dragana Jeremića i majora Bojana Pavića sa svakodnevnim problemima sa kojima se suočavaju. Zamenik gradonačelnika Valjeva dr Dragan Jeremić mu je tom prilikom uručio plaketu grada Valjeva i poručio da Valjevo neće zaboraviti njegovu žrtvu i herojstvo, kao i da će učiniti sve da pronađe način da im se poboljšaju uslovi života.

Uprkos svim nedaćama, Željko Mićić odiše snažnim, vedrim i vojničkim duhom i ima samo jednu želju- da se ne zaboravi.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!