Вести

Заменик градоначелника посетио Жељка Мићића, ратног војног инвалида

Zamenik gradonačelnika grada Valjeva dr Dragan Jeremić sa majorom 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja (VOJIN) Vojske Srbije Bojanom Pavićem posetio je Željka Mićića, sugrađanina i ratnog vojnog invalida koji je tokom NATO bombardovanja teško ranjen.

U poseti ratnom vojnom invalidu Zeljku Micicu

U Vranju, 31. marta 1999. godine, krstareća raketa je pogodila položaj na kome se nalazio Željko, tada mladi oficir. Jedan od gelera ga je pogodio u glavu. Ranjavanje je bilo toliko teško da je malo ko verovao da će Željko preživeti. Posle devet meseci provedenih u komi, zahvaljujući mladosti i fizičkoj kondiciji Željko je uspeo da preživi, ali su posledice bile surove. Ostao je nepokretan, bez vida i sa otežanim govorom. Danas ima 44 godine i živi sa majkom Tinkom Mićić u Valjevu.

U srdačnom razgovoru, uz iskrenu zahvalnost na poseti i ukazanoj podršci, Željko i Tinka Mićić su upoznali zamenika gradonačelnika dr Dragana Jeremića i majora Bojana Pavića sa svakodnevnim problemima sa kojima se suočavaju. Zamenik gradonačelnika Valjeva dr Dragan Jeremić mu je tom prilikom uručio plaketu grada Valjeva i poručio da Valjevo neće zaboraviti njegovu žrtvu i herojstvo, kao i da će učiniti sve da pronađe način da im se poboljšaju uslovi života.

Uprkos svim nedaćama, Željko Mićić odiše snažnim, vedrim i vojničkim duhom i ima samo jednu želju- da se ne zaboravi.

Uspon
Back to top button