Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Pešadijska gađanja u septembru

Iz jedinice Vojne pošte Valjevo obaveštavaju građane da će u toku septembra izvoditi pešadijsko gađanje na poligonu strelišta „Sedlari“.

Gađanje će se izvoditi 17 dana i to  1. 2. 5. 6. 7. 8. 9. 19. 20. 21. 22. 23. 26. 27. 28. 29. i 30. septembra  od 7 do 23 časa.

U toku izvođenja gađanja zabranjeno je kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega na deonici puta Male Bobije – Bobije – kota 430 (raskrsnica puteva: Lelić-Strmna Gora – Sedlari). U vreme izvođenja gađanja biće postavljeno obezbeđenje i neće se dozvoljavati saobraćaj na navedenoj deonici puta. Za lica i stoku koja se u navedenom vremenu nađu u opasnom području neće se davati odšteta.

Početak i završetak gađanja označiće se sirenom i to sa tri duga zvučna signala. Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara.

Najstrože je zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna, svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije.

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih zrna i njihovih delova. Svako lice koje pretrpi materijalnu štetu zbog pogodaka, treba da dostavi odmah svoju prijavu Vojnoj pošti 9845 Valjevo, a najkasnije tri dana po realizaciji gađanja. Prijave posle tog roka neće se uzimati u obzir, navodi se u obaveštenju Vojne pošte Valjevo.

 

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!