Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Podignuta zastava 33. Tešnjarskih večeri

Sinoć je na Trgu Živojina Mišića podignuta zastava i ozvaničen početak  33. Tešnjarskih večeri, koje počinju 2. avgusta i traju sve do 10. avgusta.

„Naš grad će uskoro postati mesto koje će okupiti sve generacije valjevaca i gostiju, pristiglih da uživaju u letnjem druženju i zabavi, jer je to naša najveća i najradosnija manifestacija. Svima koji sa namerom dođu da provedu deo ovog leta u toplom Valjevu, ponudićemo obilje raznovrsnog programa, raskošne čari valjevske kaldrme i podariti to svoje nadaleko čuveno valjevsko gostoprimstvo“, istakao  je izvršni direktor Tešnjarskih večeri Veseljko Belušević. Dodao je da se ove godine, nimalo slučajno zastava podiže ranije, kako bi tom važnom delu tradicije festivala posvetili zasluženu pažnju. „Taj čin obeležiće novi početak, nova nadanja i uverenja da ćemo ostati dostojni i zaslužni čuvari tradicije ovog festivala. Svake godine ovu priliku koristimo da na obostranu radost predstavimo nekog od najuspešnijih valjevki i valjevaca u protekloj godini, oni koji svojim delima stvaraju novu budućnost našeg grada“.

Zastavu 33. Tešnjarskih večeri podigla je uspešna valjevska plivačica Maša Cvetković, učenica OŠ „Andra Savčić“. Maša je dobitnica nagrade grada Valjeva za 2018. godinu u oblasti sporta i dobitnica priznanja Sportskog saveza Valjeva za najuspešniju prošlogodišnju mladu sportistkinju.

 

 

 

Maša je izjavila za medije da joj mnogo znači to što su je organizatori pozvali da podigne zastavu ovogodišnjih Tešnjarskih večeri. „Sportska godina teče baš dobro. Nedavno sam imala takmičenje u Kruševcu i to je bilo državno prvenstvo, gde sam popravila sva vremena, a u četvrtak idem na apsolutno državno takmičenje“,istakla je Maša.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!