ВестиИнформацијеРегион

Поднет захтев за изградњу гондоле на Златибору

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je nakon višemesečnih apela i upozorenja, opština Čajetina danas podnela zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju gondole na Zlatiboru.

 

U saopštenju se navodi da je opština Čajetina iskoristila mogućnost koju je dalo resorno ministarstvo da se projekat izgradnje gondole radi po fazama i da se građevinska dozvola može izdati za svaku fazu gradnje, odnosno za one delove na kojima su rešena imovinska pitanja.

Ministarstvo, koje u potpunosti podržava izgradnju gondole na Zlatiboru, pozdravlja odluku opštine Čajetina da samo uz poštovanje zakonske procedure može doći do realizacije ovog značajnog projekta.

Odlukom opštine Čajetina da podnese zahtev za izdavanje građevinske dozvole neprijatnosti su pošteđeni i građani koji će se odazvati pozivu predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da u subotu započnu radove na izgradnji gondole, budući da svaka gradnja bez građevinske dozvole predstavlja krivično delo.

Ministarstvo, u ime građana Srbije, iskazuje zahvalnost predsedniku opštine Milanu Stamatoviću na tome što ipak nije dozvolio da na Zlatiboru zavlada nezakonje i stoji mu na raspolaganju za svaku pomoć kako bi se zajedničkim snagama izgradila jedna od najvećih gondola u Evropi.

Uspon
Back to top button