Вести

Потпуковник Зоран Смиљанић постављен за команданта Другог центра за обуку пуковника уједно и гарнизона Ваљево

Juče, 23. juna 2017., sa početkom u 11 časova je u kasarni ,,Vojvoda Živojin Mišić“ u garnizonu Valjevo obavljena primopredaja dužnosti komandanta Drugog centra za obuku pukovnika, ujedno i garnizona Valjevo. Drugi centar za obuku je formiran na današnji dan 2011. godine preformiranjem Četvrtog centra za obuku.

Naredbom Ministra odbrane Republike Srbije Zorana Đorđevića, dosadašnjeg komandanta Drugog centra za obuku pukovnika pukovnika Ljubišu Stošića u kasarni ,,Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu je zamenio potpukovnik Zoran Smiljanić.

Povodom ove primopredaje obavljena je prigodna svečanost na kojoj se komandant  Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović zahvalio lokalnoj samoupravi i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi na podršci i upoznao prisutne sa biografijama dosadašnjeg i novoimenovanog komandanta Drugog centra za obuku.

Ljubiša Stošić je na ovu dužnost došao u martu 2013. godine, a sada odlazi na novu dužnost načelnika Odeljenja za operativne poslove, ujedno komandanta kasarne ,,Topčider“.

Potpukovnik Zoran Smiljanić na dužnost komandanta Drugog centra za obuku pukovnika  dolazi sa dužnosti načelnika Odseka za opšte i operativne poslove iz Uprave za ljudske resurse.  Rođen je 19. avgusta 1970. godine u Ljigu. Srednju vojnu školu je završio 1989. godine u Sarajevu, a Vojnu akademiju 1992. godine. Na Komandno-štabno usavršavanje je upućen 2002. godine, a završio ga je 2016. godine. Vojnički put je započeo kao komandir graničnog voda, komandir granične čete, zamenik komandanta bataljona, komandant brigade, referent u Odeljenju za operativne poslove u korpusu, referent u Odeljenju za organizaciju i mobilizaciju Uprave za planiranje i razvoj. Svoju bogatu vojničku  karijeru je službovao nekoliko garnizona: u Trebinju, Bajinoj Bašti, Priboju, Požegi, Raškoj, Novom Pazaru, Užicu i Beogradu. U tri navrata je odlikovan medaljama. Odlikovan je Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost  trećeg stepena.

Ovoj svečanosti su prisustvovali: u ime gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić, vladika valjevski Milutin, predstavnici HK ,,Krušik“ a.d., predstavnici Vojnobezbedonosne agencije, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Valjevu Milenko Lukić, bivši komandanti Drugog centra za obuku pukovnika Dragoslav Sladaković i Milan Nedeljković, predstavnici Udruženja vojnih penzionera Valjevo, predstavnici valjevskih javnih preduzeća i mediji.

Uspon
Back to top button