Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKultura

Povodom “Svetskog dana pozorišta” predstave dostupne na YouTube

Zbog važećih epidemioloških mera ovaj 27. mart , datum koji slovi za praznik teatra na celoj planeti, neće biti tradicionalno obeležen, sa glumcima na sceni i publikom u dvorani. Stoga će ljubitelji pozorišta moći da pogledaju više od 15 predstava našeg pozorišta postavljenih na YouTube kanalu Gradsko pozorište “Abrašević”.
Na pomenutom internet kanalu biće prikazivana neka stara, ali i nova pozorišna ostvarenja : od “Seoba” , “Gospodje ministarke”, “Razvojnog puta Bore Šnajdera”, preko “Maratonaca”, “Stradije”, “Kaskadera”… pa do poslednjih premijera odigranih prošle jeseni – “Otvaranje dosijea” Matije Bećkovića i “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića .
Tradicionalni Proglas povodom “Svetskog dana pozorišta” ovog marta uputila je medjunarodnoj javnosti velika britanska filmska i pozorišna glumica Helen Miren :
“Ovo je bilo veoma teško vreme za žive nastupe i mnogi umetnici, tehničari i zanatlije, muškarci i žene mučili su se i borili u profesiji koja je već prepuna nesigurnosti. Možda ih je baš ta, uvek prisutna nesigurnost učinila sposobnijima da visprenošću i hrabrošću prežive ovu pandemiju. Njihova mašta se već pretočila u inventivne, zabavne i potresne načine komunikacije, naravno velikim delom zahvaljujući internetu… Prelepa pozorišna kultura živeće sve dok nas bude ovde. Kreativni poriv pisaca, dizajnera, plesača, pevača, glumaca, muzičara, reditelja, nikada neće biti ugušen i u vrlo bliskoj budućnosti ponovo će procvetati novom energijom i novim razumevanjem sveta koji svi
Prikaži više
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!