Информације

Poziv za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor

Агенција за безбедност саобраћаја покренула је кампању за трактористе, коју прати субвенционисана додела заштитног рама за употребљавани трактор, за коју се сва заинтересована правна и физичка лица могу пријавити путем сајта Агенције.

Тим поводом, позивају се сва заинтересована физичка и правна лица на територији Републике Србије која испуњавају услове Уредбе о условима и начину спровођења субвенционисане доделе заштитних рамова за употребљавани трактор, да закључно са 30. новембром 2022. године, поднесу захтев Агенцији за безбедност саобраћаја за субвенционисану доделу.

Модели и типови трактора за које се врши субвенционисана додела рамова су ИМТ 533, ИМТ 539, ИМТ 540, ИМТ 542 и  ИМТ 549.

У Републици Србији, у последње три године, услед превртања тракторима без заштитног рама, настрадало је чак 86 лица, ван јавних путева ( њива, шума, ливада ). У истом периоду, у саобраћајним незгодама на путевима са учешћем трактора погинуло је 78 лица, односно у последње три године погинуло је 164 возача трактора, док је 360 возача повређено.

Процена је да у Републици Србији има око 100.000 трактора без заштитне кабине или рама, а једна од главних мера за смањење страдања и покушаја минимизирања повреда возача трактора када дође до незгоде услед превртања је управо уградња испитаних или одобрених заштитних структура ( рамова ).

 

Uspon
Back to top button