Вести

Настављени радови на реконструкцији централне пешачке зоне у Мионици

Oпштина Мионица наставила је радове на реконструкцији централне пешачке зоне у Мионици. Друга фаза у којој ће старе плоче бити замењене новим, уграђено партерно осветљење и постављене нове клупе вредна је 10,5 милиона динара. Радове, који се реализују у сарадњи с Министарством туризма, обишао је  председник општине Мионица Бобан Јанковић који је нагласио да било неопходно да се централно место свих Мионичана уреди што пре.

jankovic u obilasku radova

– Заиста сам поносан што смо сада у наредној фази радова. У јулу смо завршили прву фазу, а ево после мање од три месеца настављамо са радовима. Успели смо да завршимо пројекат и добијемо средства од Министарства туризма. Надам се да ће нас време послужити и да ће све завршити што раније. Ово је пројекат ће променити и улепшати амбијент Мионице – рекао је Јанковић.

radovi

Рок за завршетак радова је 60 календарских дана. Прву фазу, која је завршена у јулу ове године финансирали су општина Мионица и Министарство туризма са 16,4 милиона динара.

– Ми смо ове године започели реконструкцију парка. То је заиста било неопходно. Годинама ништа у парку није рађено од крупнијих радова. Захваљујући подршци Владе Републике Србије ми смо данас већ у другој фази, а истовремено припремамо и пројекте за наредну. Центар Мионице смо улепшали, а почетком ове године завршили смо и реконструкцију 4 километра тротоара – додао је Јанковић.

radovi na rekonstrukciji parka u mionci

У Мионици се тренутно, поред канализационе и водоводне мреже, реализују и два врло значајна пројекта из области културе. Радови на Пуликином легату напредују, а следи и наредна фаза радова на Кући Колубарске битке.

Uspon
Back to top button