ВестиИнформацијеПолитикаРегион

Предлог из Ваљева: Лазански за министра одбране

Тај се предлог чуо на синоћној трибини Градског одбора СНС. Предлог је образложен великим угледом који Мирослав Лазански ужива као врстан новинар, војно-политички коментатор.

Лазански није унапред одбио предлог. Казао је да то не зависи од њега. Прво листа СНС, на којој се он налази на високом осмом месту, треба да добије већину, па ће онда будући премијер Александар Вучић одређивати министре.

Да ли би Лазански са места министра одбране помогао Крушику да добија велике послове? Лазански је одговорио да “обожава Крушик, јер је то драгуљ наше војне индустрије”. И да ће увек подржати Крушик.

фото:С.Бошковић
фото:С.Бошковић

У време министровања Драгана Шутановца наша војна индустрија, понајвише Крушик, претрпела је велику штету, јер су отказана два посла са Либијом и Јеменом. Није било свеједно да ли ће провизију узети приватно предузеће, које је склопило поменуте послове, или високи функционери преко државног предузећа. Свака земља која жели да буде независна мора  имати  властиту основну војну индустрију (пешадијско наоружање). Наша наменска индустрија је најснажнији део наше привреде и држава мора брижљиво о њој водити рачуна.

Лазански је казао да никада није био члан СКЈ, нити касније било које друге политичке партије. Али је радо прихватио позив премијера Вучића да помогне у областима које добро познаје, као што су одбрана и спољна политика. Када се погледа укупна политичка понуда данас у Србији није било тешко направити тај избор, казао је Лазански.

фото:С.Бошковић
фото:С.Бошковић

Влада Србије донела је унутрашњу политичку стабилност. А политичка стабилност је неопходан услов за привредни опоравак. Требало је времена и пуно озбиљног рада да се санирају последице неправедне дивље приватизације и да се помало крене напред.

На спољнем плану Србија води једину могућу политику сардње и са Истоком и са Западом. Србија, једина у Европи, поред Белорусије и БиХ (којој то не допушта Република Српска), није увела санкције Русији. Нама је то важно због економске сарадње, али и због историјски блиских односа са Русијом. Лазански очекује да ће Русија, када јој санкције буду укинуте, памтити оне који јој санкције нису увели, али и оне за које је очекивала да то неће учинити, а они су то, ипак, урадили.

Са НАТО пактом морамо да сарађујемо, не зато што је Србија привржена том војно-политичком савезу, већ што то изискује политичка реалност. Снаге НАТО-а су на Косову и Метохији, где између осталог штите и Србе. Да би из Мађарске или Аустрије стигли на Косово, припаднции НАТО-а морају да прођу преко територије Србије. Зато су неопходни споразуми о томе са том војном алијансом.

lazanskiweb tribina12
фото:С.Бошковић

Много је питања било за Мирослава Лазанског. Поред питања о Крушику, публику је интересовало шта се збива у Сирији и у Турској, хоће ли НАТО наставити да се приближава границама Русије. Ту тенденцију Лазански сматра озбиљним проблемом и реалном опасношћу по безбедност у свету. Не радује га могућа победа Хилари Клинтон на изборима за председника САД.

Велика сала градске скупштине била је препуна. Мирослава Лазанског и публику поздравио је др Слободан Гвозденовић, кандидат за градоначелника СНС. Др Гвозденовић је и овом приликом поновио неопходност, да после нових избора, ваљевска и републичка власт коначно буду усаглашене.

цео снимак можете погледати на нашем yutube каналу:

Uspon

Jedan komentar

  1. Valjevci znaju sta je najbolje da bude u ministarstvu odbrane. Tako ce i biti.

Back to top button