Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiRegion

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovene ambasadorke Republike Grčke

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom ceremonije primopredaje akreditivnih pisama, poželeo dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat novoj ambasadorki Republike Grčke Mariji Levandi.

Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da Srbija pridaje veliki značaj daljem intenziviranju političkog dijaloga i unapređenju sveobuhvatne saradnje sa Grčkom. On je izrazio zadovoljstvo postojećim uzajamnim razumevanjem sa premijerom Micotakisom, kao i prilikom da uskoro ugosti predsednicu Sakelaropulu.
Predsednik Vučić je naglasio da Srbija veoma ceni podršku Grčke po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i čvrst stav da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. On je istakao i značaj angažovanja Grčke na ubrzanju procesa evrointegracija Srbije.
Ambasadorka Levandi iznela je uveravanja da Grčka ne menja svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije, podsetivši na izjave premijera Micotakisa.
Predsednik Vučić i ambasadorka Levandi izrazili su nadu da će razvoj srpsko-grčkih odnosa biti nastavljen na obostranu korist, uz očekivanje da bude održana nova sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke.
Dvoje sagovornika su konstatovali da je neophodno povećati ekonomsku saradnju dveju zemalja, posebno u oblastima gde postoji značajan neiskorišćen potencijal.
Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!