Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO JE AMBASADORA KRALJEVINE NORVEŠKE

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Norveške Arnea Sanesa Bjornstada, koji mu je preneo čestitke kralja Haralda Petog, upućene povodom preuzimanja dužnosti predsednika.

Predsednik Vučić i ambasador Bjornstad su, tom prilikom, razgovarali o srpsko-norveškim bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.
Predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Bjornstadu na podršci ekonomskim i društvenim reformama, koju Norveška pruža Srbiji kroz različite programe bilateralne saradnje, i naglasio potrebu da se sa tim reformama nastavi.
Ambasador Bjornstad je istakao da su Srbija i Norveška prijatelji i partneri, čija je ekonomska saradnja u usponu, i izrazio nadu da će, uz napredak na evropskom putu koji Norveška snažno podržava, Srbija privući više norveških investitora.
Razmatrajući situaciju u regionu, predsednik Vučić je potvrdio čvrsto opredeljenje za politiku regionalne stabilnosti i saradnje, što je ambasador Bjornstad podržao kao jedini ispravan pristup izgradnji novih odnosa na Zapadnom Balkanu. Oni su, s tim u vezi, istakli da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!