ВестиПолитика

Премијер Вучић у Рајковићу: „Сва деца заслужују једнаке шансе!“

Влада Србије је чврсто решила да у наредном периоду обнови све школе, домове здравља, болнице и социјалне установе у Србији. Тим поводом данас је премијер Александар Вучић, посетио мионичко село Рајковић,  у коме треба обновити Основну школу „Војвода Живојин Мишић“. Премијера је срдачно дочекало неколико стотина житеља Рајковића и околних села.

Пре него што је обишао школу премијер се обратио окупљеним грађанима. Рекао је да му је драго да се данас налази у срцу Србије, у Рајковићу. Мало ко је од високих државних званичника до сада долазио у удаљена места Србије, или места скрајнута од главних путева.

„Ми хоћемо да свако дете са села, да свако дете из Рајковића, Крчмара, или било ког другог места мионичког краја, има право на модерно образовање, да овдашња деца имају једнака наставна учила као што их имају деца у Београду. Хоћемо да покажемо да је наша обавеза да створимо једнаке шансе за ту децу, да могу да буду најбољи, да могу у животу да направе велике резултате, да имају добар посао, да пристојно зарађују и да издржавају своје породице.

„Вама сам веома захвалан“, рекао је премијер окупљеним грађанима, „што верујете у ову нашу важну акцију. Мали је број људи с почетка веровао да ћемо  заиста  обићи сваку школу у Србији, да у свакој школи видимо како изгледају тоалети, јер желимо да наша деца у свим школама имају чисте тоалете, чисте учионице, добре фискултурне сале“.

фото:С.Бошковиц
фото:С.Бошковиц

Премијер Вучић је показао да се озбиљно припремио за посету Рајковићу, да зна где је дошао. Казао је да Влада Србије темељном обновом ОШ „Војвода Мишић“ жели и да  наставницима обезбеди боље услове за рад.

„Овде раде 33 наставника, као и 18 запослених у ваннаставним делатностима. Школа има 242 ученика заједно са издвојеним одељењима. Добро је да је заустављено смањење броја ученика. И Влада Србије жели да свима њима и наставницима и ученицима обезбеди што повољније услове за рад“, казао је премијер.

Рекао је, такође, да у Рајковићу не жели да говори о другим политичким питањима.  Али да грађанима жели да каже  да није дошао да им обећа мед и млеко.

„Дошао сам да кажем да ћемо морати пуно да радимо, али оно што сам обећао и што смо кренули да радимо, а то је обнова школа, домова здравља, болница и социјалних установа, то ћемо наставити да радимо док све не урадимо. Ја ћу сваке недеље обилазити села по Србији. Прошле недеље смо били у Калиновцу код Уба, из Рајковића сада идемо у Љиг и тако ћемо наставити док све не завршимо“

фото:С.Бошковић
фото:С.Бошковић

Темељно реновирање школе у Рајковићу коштаће нешто више од 25 милиона динара. То подразумева реконструкцију од темеља до крова.

Директорица школе Олга Петровић успела је у разложном разговору са премијером да добије обећање и за обнову фискултурне сале у основној школи у Брежђу. Она је рекла да школа има добру, вредну и здраву децу, да су односи у колективу добри. Премијер је казао да је важно да запослени схватају значај овог важног посла , јер у супротном би сав труд на обнови школа и домова здравља изгубио смисао.

Стојадин Јовановић, који је рекао да говори у име мештана Мратишића добио је обећање да ће ове године бити асфалтирано, не предвиђених 500 метара пута кроз село, већ да ће Влада Србије финансирати још 500 метара асфалта.

Заједно са премијером Вучићем у Рајковићу су били министри просвете и спорта, Срђан Вербић и Вања Удовичић.

Можете погледати на:

`

Uspon
Back to top button