Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Premijer Vučić u Rajkoviću: “Sva deca zaslužuju jednake šanse!”

Vlada Srbije je čvrsto rešila da u narednom periodu obnovi sve škole, domove zdravlja, bolnice i socijalne ustanove u Srbiji. Tim povodom danas je premijer Aleksandar Vučić, posetio mioničko selo Rajković,  u kome treba obnoviti Osnovnu školu “Vojvoda Živojin Mišić”. Premijera je srdačno dočekalo nekoliko stotina žitelja Rajkovića i okolnih sela.

Pre nego što je obišao školu premijer se obratio okupljenim građanima. Rekao je da mu je drago da se danas nalazi u srcu Srbije, u Rajkoviću. Malo ko je od visokih državnih zvaničnika do sada dolazio u udaljena mesta Srbije, ili mesta skrajnuta od glavnih puteva.

“Mi hoćemo da svako dete sa sela, da svako dete iz Rajkovića, Krčmara, ili bilo kog drugog mesta mioničkog kraja, ima pravo na moderno obrazovanje, da ovdašnja deca imaju jednaka nastavna učila kao što ih imaju deca u Beogradu. Hoćemo da pokažemo da je naša obaveza da stvorimo jednake šanse za tu decu, da mogu da budu najbolji, da mogu u životu da naprave velike rezultate, da imaju dobar posao, da pristojno zarađuju i da izdržavaju svoje porodice.

“Vama sam veoma zahvalan”, rekao je premijer okupljenim građanima, “što verujete u ovu našu važnu akciju. Mali je broj ljudi s početka verovao da ćemo  zaista  obići svaku školu u Srbiji, da u svakoj školi vidimo kako izgledaju toaleti, jer želimo da naša deca u svim školama imaju čiste toalete, čiste učionice, dobre fiskulturne sale”.

foto:S.Boškovic
foto:S.Boškovic

Premijer Vučić je pokazao da se ozbiljno pripremio za posetu Rajkoviću, da zna gde je došao. Kazao je da Vlada Srbije temeljnom obnovom OŠ “Vojvoda Mišić” želi i da  nastavnicima obezbedi bolje uslove za rad.

“Ovde rade 33 nastavnika, kao i 18 zaposlenih u vannastavnim delatnostima. Škola ima 242 učenika zajedno sa izdvojenim odeljenjima. Dobro je da je zaustavljeno smanjenje broja učenika. I Vlada Srbije želi da svima njima i nastavnicima i učenicima obezbedi što povoljnije uslove za rad”, kazao je premijer.

Rekao je, takođe, da u Rajkoviću ne želi da govori o drugim političkim pitanjima.  Ali da građanima želi da kaže  da nije došao da im obeća med i mleko.

“Došao sam da kažem da ćemo morati puno da radimo, ali ono što sam obećao i što smo krenuli da radimo, a to je obnova škola, domova zdravlja, bolnica i socijalnih ustanova, to ćemo nastaviti da radimo dok sve ne uradimo. Ja ću svake nedelje obilaziti sela po Srbiji. Prošle nedelje smo bili u Kalinovcu kod Uba, iz Rajkovića sada idemo u Ljig i tako ćemo nastaviti dok sve ne završimo”

foto:S.Bošković
foto:S.Bošković

Temeljno renoviranje škole u Rajkoviću koštaće nešto više od 25 miliona dinara. To podrazumeva rekonstrukciju od temelja do krova.

Direktorica škole Olga Petrović uspela je u razložnom razgovoru sa premijerom da dobije obećanje i za obnovu fiskulturne sale u osnovnoj školi u Brežđu. Ona je rekla da škola ima dobru, vrednu i zdravu decu, da su odnosi u kolektivu dobri. Premijer je kazao da je važno da zaposleni shvataju značaj ovog važnog posla , jer u suprotnom bi sav trud na obnovi škola i domova zdravlja izgubio smisao.

Stojadin Jovanović, koji je rekao da govori u ime meštana Mratišića dobio je obećanje da će ove godine biti asfaltirano, ne predviđenih 500 metara puta kroz selo, već da će Vlada Srbije finansirati još 500 metara asfalta.

Zajedno sa premijerom Vučićem u Rajkoviću su bili ministri prosvete i sporta, Srđan Verbić i Vanja Udovičić.

Možete pogledati na:

`

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!