Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Prevencija zloupotrebe na internetu

Imajući u vidu mnogobrojne opasnosti i rizike koje prete sa interneta, kao i sve veću zloupotrebu društvenih mreža, grad Valjevo je prepoznao značaj edukacije mladih sugrađana o pravilnom korišćenju interneta i podržao organizovanje tribina o toj temi u valjevskim školama.

Centar za edukaciju i prevenciju socijalne patologije „Dorotej” iz Beograda uz podršku grada Valjeva i valjevskih osnovnih i srednjih škola će tim povodom sprovesti seriju tribina u periodu od 20. februara 2017. do 1. marta 2017. godine.

Tribine se organizuju u okviru projekta pod nazivom „Sto škola za detinjstvo bez bola“, koje se realizuju u školskoj 2016/2017. godini na teritoriji Centralne Srbije i grada Valjeva. Moderator i predavač na tribinama je Vladimir Arsić, dugogodišnji urednik i novinar brojnih listova i časopisa (Dnevne novine Pres, Ilustrovana politika, Nacionalna revija i drugi), kao i autor dve zapažene knjige koje se upravo bave temom internet predatora i drugim vrstama nasilnika.

Tokom realizacije tribina, kao podloga za razgovor će se koristiti knjige „Izgubljene u magli“ (Laguna, 2012) i „Armagedon“ (Samizdat B92, 2014). Knjiga „Izgubljene u magli“ se bavi problemima trgovine ljudima i prinudne prostitucije u Srbiji, a  knjiga „Armagedon“ je urađena na osnovu istoimene policijske akcije koja se već nekoliko godina sprovodi na teritoriji Republike Srbije, u cilju identifikacije i hapšenja pedofila koji sve češće vrebaju sa interneta.

Vladimir Arsić će tokom ovih predavanja preneti iskustva lica koja su bila na meti internet predatora i predstaviti konkretne slučajeve internet nasilja, a sve u cilju podizanja svesti kod dece o opasnostima koje vrebaju sa društvenih mreža i prevencije digitalnog nasilja.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!