Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Prijem predstavnika udruženja penzionera povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba 1. oktobra, predstavnike udruženja penzionera i invalida grada Valjeva danas je primio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković. Sastanku su prisustvovali zamenik predsednika Skupštine Viktor Mićić i član Gradskog veća Velimir Arsenović.

Penzioneri su zainteresovani za pitanje završetka Gerontološkog centra, kao i za poboljšanje socijalnog položaja penzionera.

Gradonačeliik Lazar Gojković poručio je penzionerima da je spreman za svaki vid saradnje, naravno u skladu sa zakonskim i finansijskim mogućnostima budžeta grada Valjeva. Naglasio je da će pokušati da zajedničkim snagama reše probleme sa kojima se suočavaju naši najstariji sugrađani.

Predstavnici udruženja penzionera i invalida grada Valjeva zahvalili su se gradonačelniku Grada na prijemu i izrazili zadovoljstvo što ih je saslušao i razumeo njihove probleme.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici Udruženja penzionera grada Valjeva, predstavnici pokreta „Trećeg doba“ , Gradskog udruženja invalida, strukovnih udruženje penzionera Policijske uprave Valjevo, vojnih penzionera Srbije i strukovno udruženje „Krušik“.

U Valjevu ima 22.500 hiljade penzionera, od kojih 3 hiljade živi na selu, a 10 hiljada penzionera ima manja primanja od 15 hiljada dinara.

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!