Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPrivreda

Problemi u “Goši” biće rešeni u skladu sa zakonom

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Smederevskoj Palanci sa radnicima Fabrike šinskih vozila “Goša”, odazivajući se njihovom pozivu da pomogne u rešavanju problema u toj fabrici.

foto:srbija.gov.rs

Vučić je iskazao zahvalnost radnicima na tome što nisu želeli da zloupotrebljavaju političku situaciju i što su imali fer pristup.

On je najavio da će Vlada Srbije pokušati, u skladu sa zakonom, da reši situaciju u “Goši”.

foto:srbija.gov.rs

Premijer je poručio da će svaki radnik “Goše” dobiti po 60.000 dinara neto, a odluka za to biće pripremljena na sednici Vlade Srbije, koja će biti održana 9. ili 10. aprila.

Vučić je najavio i zaključak Vlade Srbije o overi njihovih zdravstvenih knjižica, i dodao da će država preuzeti na sebe dugovanja “Goše” prema PIO fondu u iznosu od 3,2 miliona evra.

Premijer je rekao da će nakon razgovora sa vlasnicima fabrike i odluke o tome da li će ona da nastavi rad možda biti pronađeno rešenje i za eventualno povezivanje radnog staža.

Sve ostalo nije u ingerencijama Vlade, niti Vlada može da nastupa u ime vlasnika, objasnio je Vučić.

On je rekao da država može samo da pomogne, ali ne i da razgovara u ime radnika, ili u ime vlasnika.

Ovo što mi činimo, ne činimo u ime vlasnika. Ne smanjujemo potraživanja radnika prema vlasnicima. Ovo je pomoć i podrška Vlade Srbije, koja nema veze sa odnosima unutar “Goše”, naglasio je Vučić.

izvor:srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!