ВестиРегион

Безбедност за старије

Opština Ljig je danas ugostila predstavnike Agencije za bezbednost saobraćaja u okviru kampanje podizanja svesti o bezbednom učestvovanju u saobraćaju osoba starijih od 65 godina.

Katarina Lazić, pomoćnik predsednika opštine, u ulozi domaćina otvorila je skup i predstavila prisutne članove lokalnog saveta za bezbednost saobraćaja, Zorana Ilića, saobraćajnog inspektora i Slađana Jovića, predstavnika policijske stanice Ljig.

U ime Agencije za bezbednost saobraćaja govorio je Duško Pešić, načelnik Odeljenja za planiranje, prevenciju i edukaciju, a kao predstavnici struke obratili su se Zoran Despotović, saobraćajni inženjer i Nenad Vukas, viši medicinski tehničar.

Prema podacima kojima raspolaže Agencija, svaka četvrta osoba koja nastrada u saobraćajnoj nesreći je starija od 65 godina, dok čak svaki drugi pešak, koji pogine u saobraćajnoj nesreći, pripada istoj starosnoj grupi.

Edukativne tribine na ovu temu se trenutno organizuju u 10 gradova i opština, među kojima je i Ljig. Naši sugrađani, koji pripadaju ovoj ciljnoj grupi, rado su se odazvali i učestvovali u tribini, dajući doprinos ovoj problematici svojim komentarima.

Agencija je svim učesnicima tribine obezbedila simboličan poklon, koji se sastoji od kišobrana, cegera i svetloodbojnog prsluka, uz odgovarajući edukativni materijal u vidu brošure.

Uspon
Back to top button