Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Produženo važenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova sa KiM

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Uredbu o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, a koja danas stupa na snagu.

Usvajanjem ove uredbe svim vozilima sa oznakama KM, PR, GL i imenima drugih srpskih gradova na području AP Kosovo i Metohija biće produžena registracija od sada pa nadalje.

Ova vozila će moći, kao i do sada, da se nesmetano kreću u saobraćaju, uz posedovanje obavezne polise osiguranja i dokaza o tehničkom pregledu vozila, ne starijem od godinu dana.

Vlada je odluku donela u skladu sa propisima o registraciji motornih vozila nadležnih organa Republike Srbije, kao i dogovorom postignutim u okviru dijaloga između Beograda i Prištine o sprečavanju eskalacije situacije i nastavku traganja za trajnim rešenjem po pitanju registarskih tablica motornih vozila na prostoru AP Kosovo i Metohija.

Vlada je juče usvojila i Zaključak o usvajanju izveštaja o razgovorima koji su vođeni 23. novembra u Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, uz posredovanje Evropske unije.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!