Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Politika

Program dr Slobodana Gvozdenovića za Valjevo: Zapošljavanje i povećanje plata su apsolutni prioritet

Kandidat SNS za gradonačelnika dr Slobodan Gvozdenović, danas je izneo javnosti svoj sveobuhvatan program za oporavak Valjeva.

Dr Gvozdenović će se kao gradonačelnik konsultovati sa svim uspešnim i uglednim ljudima vezanim za Valjevo: od Viktora Rozgića i Ivana Drpića, Vladimra Stepanovića, Aleksandra Lome, pa do Slobodana Jevtića Pulike, Ljube Popovića i Matije Bećkovića.

U vođenju Valjeva dr Gvozdenović će se savetovati sa svim svojim živim prethodnicima, od Desimira Maksimovića do Stanka Terzića.

Valjevo mora da osnaži svoju poziciju centra severozapadne Srbije. Tada ga neće zaobilaziti predstavnici republičke vlasti. Bez usaglašenosti s republičkom Vladom Valjevu nema ozbiljnog napretka.

Kako je dr Gvozdenović predvideo povećanjnje zaposlenosti i plata? U saradnji sa Vladom Srbije podržaće dalji razvoj i proširenje proizvodnje Krušika, koji već školuje nove majstore i planira prijem blizu tri stotine novih radnika. Grad Valjevo će pružiti delotvornu podršku malim i srednjim preduzećima, takođe u saradnji sa republičkim institucijama.

Da bi Valjevo konačno postalo privlačno za investitore, mora se povezati sa autoputem Beograd-Požega. Izgradnja gasovoda do Valjeva, takođe je neophodan uslov za razvoj industrije.

Kao gradonačelnik dr Gvozdenović se obavezuje da Valjevo izgradi puteve do velikih seoskih centara poput Kamenice, Brankovine, Poćute, Divaca, Pričevića. Budžet za poljoprivredu biće višestruko povećan i iznosiće oko 30 odsto gradskog budžeta. Seljaci će na vreme i po najpovoljnijim cenama dobijati seme, đubrivo, mehanizaciju, naftu, zaštitna sredstva.

U oblasti zdravstva planom dr Gvozdenovića predviđeno je ponovno otvaranje Doma zdravlja u Krušiku.

Valjevo će stimulisati natalitet: biće tačno određena visina subvencija za treće i četvrto dete.

U školstvu posebna pažnja biće posvećena Tehničkoj i Poljoprivrednoj školi. Od školskih uprava se očekuje da programe škola prilagode potrebama valjevske privrede.

Valjevo terba da dobije Memorijalni kompleks Valjevske bolnice, kao i svetski hram umetnosti, u okviru kojeg će svoje mesto naći i čuvena slikarka , koja je svoj život ostavila u Valjevu, Nadežda Petrović.

U oblasti sporta biće određeni klubovi, nosioci sportskog razvoja, i oni će biti posebno stimulisani. Ostali će biti finansirani kroz projekte, kao klasični amterski klubovi u obimu u kojem taj sport okuplja amaterske sportske radnike.

Dr Gvozdenović je predstavio neke od svojih mladih saradnika na koje računa kao gradonačelnik. To su ekonomisti Saša Simić i Vladimir Vešović,pravnica Katarina Nešić, ing. Nikola Popović i novinar Aleksandar Ranković.

Svoje saradnike, kao gradonačelnik, dr Gvozdenović će potražiti i u vanstranačkim ličnostima, kao i u pripadnicima drugih stranaka, jer na nivou lokalne vlasti prevashodno se gledaju ličnosti, a tek onda politička pripadnost.

Uspon

Jedan komentar

  1. Bravo Bobo, pokazao si hrabrost i predstavio saradnike na koje računaš nakon izbora. SPS pokazuje apsolutni strah, što se vidi i po nebulozama druga Poćute o “hakovanju” nekog njihovog profila, ili da pomenemo i njegovu prognozu da SPS osvaja apsolutnu vlast u Valjevu … Što se graniči već sa dijagnozom ozbiljnog oboljenja.. Sami vidite koga će predstaviti kao saradnike Poćuta, da li Đola1 , Đola2 itd. , ako uopšte ima nekoga da predstavi …

Back to top button
Click to listen highlighted text!