Политика

Програм др Слободана Гвозденовића за Ваљево: Запошљавање и повећање плата су апсолутни приоритет

Кандидат СНС за градоначелника др Слободан Гвозденовић, данас је изнео јавности свој свеобухватан програм за опоравак Ваљева.

Др Гвозденовић ће се као градоначелник консултовати са свим успешним и угледним људима везаним за Ваљево: од Виктора Розгића и Ивана Дрпића, Владимра Степановића, Александра Ломе, па до Слободана Јевтића Пулике, Љубе Поповића и Матије Бећковића.

У вођењу Ваљева др Гвозденовић ће се саветовати са свим својим живим претходницима, од Десимира Максимовића до Станка Терзића.

Ваљево мора да оснажи своју позицију центра северозападне Србије. Тада га неће заобилазити представници републичке власти. Без усаглашености с републичком Владом Ваљеву нема озбиљног напретка.

Како је др Гвозденовић предвидео повећањње запослености и плата? У сарадњи са Владом Србије подржаће даљи развој и проширење производње Крушика, који већ школује нове мајсторе и планира пријем близу три стотине нових радника. Град Ваљево ће пружити делотворну подршку малим и средњим предузећима, такође у сарадњи са републичким институцијама.

Да би Ваљево коначно постало привлачно за инвеститоре, мора се повезати са аутопутем Београд-Пожега. Изградња гасовода до Ваљева, такође је неопходан услов за развој индустрије.

Као градоначелник др Гвозденовић се обавезује да Ваљево изгради путеве до великих сеоских центара попут Каменице, Бранковине, Поћуте, Диваца, Причевића. Буџет за пољопривреду биће вишеструко повећан и износиће око 30 одсто градског буџета. Сељаци ће на време и по најповољнијим ценама добијати семе, ђубриво, механизацију, нафту, заштитна средства.

У области здравства планом др Гвозденовића предвиђено је поновно отварање Дома здравља у Крушику.

Ваљево ће стимулисати наталитет: биће тачно одређена висина субвенција за треће и четврто дете.

У школству посебна пажња биће посвећена Техничкој и Пољопривредној школи. Од школских управа се очекује да програме школа прилагоде потребама ваљевске привреде.

Ваљево терба да добије Меморијални комплекс Ваљевске болнице, као и светски храм уметности, у оквиру којег ће своје место наћи и чувена сликарка , која је свој живот оставила у Ваљеву, Надежда Петровић.

У области спорта биће одређени клубови, носиоци спортског развоја, и они ће бити посебно стимулисани. Остали ће бити финансирани кроз пројекте, као класични амтерски клубови у обиму у којем тај спорт окупља аматерске спортске раднике.

Др Гвозденовић је представио неке од својих младих сарадника на које рачуна као градоначелник. То су економисти Саша Симић и Владимир Вешовић,правница Катарина Нешић, инг. Никола Поповић и новинар Александар Ранковић.

Своје сараднике, као градоначелник, др Гвозденовић ће потражити и у ванстраначким личностима, као и у припадницима других странака, јер на нивоу локалне власти превасходно се гледају личности, а тек онда политичка припадност.

Uspon

Jedan komentar

  1. Bravo Bobo, pokazao si hrabrost i predstavio saradnike na koje računaš nakon izbora. SPS pokazuje apsolutni strah, što se vidi i po nebulozama druga Poćute o „hakovanju“ nekog njihovog profila, ili da pomenemo i njegovu prognozu da SPS osvaja apsolutnu vlast u Valjevu … Što se graniči već sa dijagnozom ozbiljnog oboljenja.. Sami vidite koga će predstaviti kao saradnike Poćuta, da li Đola1 , Đola2 itd. , ako uopšte ima nekoga da predstavi …

Back to top button