Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Prošireni kapaciteti KOVID ambulante u Domu zdravlja, pregledi odraslih u Novom naselju

Zbog sve većeg broja pregleda, testiranja i analiza, Dom zdravlja Valjevo je od juče proširio kapacitete za preglede prehlađenih i KOVID pozitivnih pacijenata. Osim u prizemlju, od juče se ovi pregledi obavljaju i na odeljenju Medicine rada (drugi sprat – levi deo). Pacijente će pregledati šest lekara istovremeno, od ponedeljka sedam. Radno vreme je od 7 do 22 časa.

Testiranje na prisustvo virusa i rendgen snimanje i dalje će se obavljati u prizemlju, a analiza krvi u laboratoriji na prvom spratu. Ostali pregledi odraslih građana od juče se obavljaju u ambulanti Novo naselje, uz radno vreme od 7 do 20 časova. U dve smene će raditi po četiri lekara Opšte medicine i Medicine rada. U Novom naselju će funkcionisati i mini laboratorija.

Dom zdravlja obaveštava građane da će zdrava deca i trudnice u narednom periodu za laboratorijske analize ići u Biohemijsku laboratoriju Opšte bolnice .KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece. Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći, a za KOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja. Pregledi radnika i drugi specifični pregledi sprovodiće se u ambulanti Peti puk.

Podsećamo sugrađane da za produžavanje hronične terapije mogu koristiti brojeve telefona 064 8321 997 i 064 8321 431 radnim danima od 7.00 do 13.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

Oznake
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!