Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Radikali najavili povratak u gradski parlament

Predstojeće izbore na svim nivoima dočekujemo spremno, a to podrazumeva i povratak u lokalni parlament. Do sada obavljena istraživanja pokazuju da možemo da računamo na više od 20 odsto biračkog tela, jedna je od poruka sa nedeljne redovne sednice skupštine Gradskog odbora SRS u Valjevu.

foto:Bosković Sanja
foto:Bosković Sanja

–  Na predstojeće izbore na lokalnom nivou, za sada je to izvesno, nećemo ići ni u kakvu koaliciju sa socijalistima, bar ne sa ovom garniturom koja je sada u Valjevu, rekao je Veran Panić, predsednik Okružnog odbora SRS za Kolubarski okrug u Valjevu. To je objasnio činjenicom da je SRS 2008. godine  u parlamentu imala 10 odborničkih mandata. Tada smo se dogovorili sa socijalistima da idemo u koaliciju. Međutim, oni su preko noći promenili odluku i otišli sa „žutima“. Otišli bi oni i sada sa „žutima“, „plavima“ pa i „crnima“ samo da bi se održali na vlasti, precizirao je Panić.

Obraćajući se članovima skupštine, Nataša Jovanović, generalni sekretar SRS, rekla je da će samo uz pomoć građana, čije poverenje posle povratka predsednika Vojislava Šešelja iz Haga stalno raste, uspeti da zaustave dalje propadanje Srbije, osiromašenih i ojađenih radnika, seljaka i penzionera. To znači potrebu da ojača privreda putem okretanja Rusiji , a ne traženju pomoći od Evropske unije ili oslanjanja na članstvo u NATO – u.

Izborna trka će biti veoma teška, ali nas to neće pokolebati u bici da Srbija dobije šansu za bolju budućnost i izlaženje iz sadašnjeg porinuća na svim nivoima.

Očekuje se da će uskoro posle ove skupštine Gradski odbor SRS u Valjevu, nakon duže pauze dobiti predsednika.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!