ВестиПолитика

Радикали најавили повратак у градски парламент

Предстојеће изборе на свим нивоима дочекујемо спремно, а то подразумева и повратак у локални парламент. До сада обављена истраживања показују да можемо да рачунамо на више од 20 одсто бирачког тела, једна је од порука са недељне редовне седнице скупштине Градског одбора СРС у Ваљеву.

фото:Босковић Сања
фото:Босковић Сања

–  На предстојеће изборе на локалном нивоу, за сада је то извесно, нећемо ићи ни у какву коалицију са социјалистима, бар не са овом гарнитуром која је сада у Ваљеву, рекао је Веран Панић, председник Окружног одбора СРС за Колубарски округ у Ваљеву. То је објаснио чињеницом да је СРС 2008. године  у парламенту имала 10 одборничких мандата. Тада смо се договорили са социјалистима да идемо у коалицију. Међутим, они су преко ноћи променили одлуку и отишли са „жутима“. Отишли би они и сада са „жутима“, „плавима“ па и „црнима“ само да би се одржали на власти, прецизирао је Панић.

Обраћајући се члановима скупштине, Наташа Јовановић, генерални секретар СРС, рекла је да ће само уз помоћ грађана, чије поверење после повратка председника Војислава Шешеља из Хага стално расте, успети да зауставе даље пропадање Србије, осиромашених и ојађених радника, сељака и пензионера. То значи потребу да ојача привреда путем окретања Русији , а не тражењу помоћи од Европске уније или ослањања на чланство у НАТО – у.

Изборна трка ће бити веома тешка, али нас то неће поколебати у бици да Србија добије шансу за бољу будућност и излажење из садашњег поринућа на свим нивоима.

Очекује се да ће ускоро после ове скупштине Градски одбор СРС у Ваљеву, након дуже паузе добити председника.

Uspon
Back to top button