Вести

Radovi na asfaltiranju puta koji povezuje 3 beogradske opštine

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je završne radove na asfaltiranju državnog puta „Parcani-Ripanj-Barajevo“ koji povezuje opštine Voždovac, Barajevo i Sopot i naveo da je vrednost investicija skoro 1,5 miliona evra, te da će kompletan posao biti završen u narednih sedam dana.

„Ovo je bio put koji je povremeno bio nasipan i koji građani nisu mogli da koriste u kišnom periodu. Mi smo na zahtev opštine Sopot a u dogovoru sa Putevima Srbije, uspeli da uradimo 7,2 kilometara puta“, rekao je Vesić novinarima.

Kako je naveo, sa tog puta može se stići do Barajeva, Ibarske magistrale, kao i naplatne rampe u Malom Požarevcu, odnosno do auto puta.

„Ovo je veliko olakšanje za meštane ove tri opštine. Ovaj put će, osim što povezuje tri opštine, doprineti i razvoju privrede i turizma. Sve što radimo povezano je jedno sa drugim i deo je velikog plana kako da Beograd postane bolje mesto za život. Mi se trudimo i naša politika je da u sviom delovima grada budu isti uslovi za život, a to su put, voda, kanalizacija i javni prevoz“, rekao je Vesić.

On je naveo da će po završetku puta „Parcani-Ripanj-BARAJEVO“ biti rekonstruisana i postojeća saobraćajnica kroz Parcane u dužini od 2,8 kilometara.

„Važno je da se Beograd, posle mnogo godina, planski razvija i da se prigradska naselja razviojaju bržim tempom nego centar grada, jer su decenijama bila zapostavljena“, rekao je Vesić.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević izrazio je zadovoljstvo zbog asfaltiranja puta „Parcani-Ripanj-Barajevo“ jer će to, kako je rekao, puno značiti građanima.

On je rekao da će opština Sopot sa Gradom realizovati projekat rekonstrukcije seoskog doma.

„Mi smo sa Gradom završili 15 seoskih domova, a preostalo je da se urade još u Parcanima, Stojniku i Babama“, naveo je on.

Kako je dodao, opština i Grad finansiraju izgradnju vrtića u Sopotu, za oko 350 dece, koja će kako je najavio biti stavljen u funkciju krajem oktobra.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/07/28/radovi-na-asfaltiranju-puta-koji-povezuje-3-beogradske-opstine/

Uspon
Back to top button