Вести

SNS skuplja potpise da Jeremić dobije ulicu u Njujorku

Srpska napredna stranke (SNS) organizovala je u Beogradu akciju prikupljanja potpisa građana kako bi predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić dobio ulicu u Njujorku, ali i da bi podsetila na “uspehe“ bivšeg ministra spoljnih poslova kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Naime, SNS je na taj način reagovao na inicijativu Jeremićeve stranke pod nazivom “Jedan potpis menja sve“ u okviru koje prikupljaju potpise građana protiv potpisivanja sporazuma kojim bi, navodno, Srbija omogućila Kosovu da postane član UN.

Član Glavnog odbora SNS Dragomir Petronijević je rekao da je potpis Jeremića kao ministra spoljnih poslova Srbije “zaista menjao sve“ i da su skoro sve zemlje koje je posetio obavljajući tu funkciju priznale nezavisnost Kosova.

“Jeremić mnogo bolje poznaje Njujork nego Beograd i SNS želi da mu pomogne da dobije ulicu u tom gradu. Tu smo i da podsetimo građane na njegov “uspeh“ kao ministra spoljnih poslova i da Vukov potpis menja sve“, rekao je Petronijević novinarima u Knez Mihailovoj ulici.

On je kazao da su se članovi SNS okupili i kako bi skupili novac da Jeremić otputuje u Berlin “po novih 200.000 evra“ od ambasade Katara.

“Pošto Jeremić leti biznis klasom, treba će nam vremena da prikupimo taj novac, ali polako. Kad prikupimo novac, predaćemo ga Narodnoj stranci da njihov lider može lakše da ode da pregovora o novcu koji mu očigledno treba, a verovatno je i onih 200.000 evra potrošio“, kazao je Petronijević.

Kako je rekao, SNS današnjom akcijom želi da pokrene inicijativu da se donese zakon koji će, kaže, omogućiti Jeremiću da se bavi konsaltingom.

“Videli smo u medijima da su međunarodni tajkuni optuženi za pranje novca sarađivali sa njim, pa predlažemo da se donese zakon da Jeremić može na miran način da se bavi konsalting uslugama“, naveo je Petronijević.

Jeremić pere savest zbog onog što je radio za KiM

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izajvio je da lider Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić peticijom koju je pokrenula ta partija naknadno pere savest posle svega što je uradio kao ministar spoljnih poslova po pitanju Kosova i Metohije.

Stefanović je potez lidera NS ocenio licemernim i podvukao da su, dok je Jeremić bio šef srpske diplomatije, pregovori o KiM izmešteni iz UN u EU, da je uveden carinski pečat, a da su Jarinje i Brnjak otvoreni kao administrativni prelazi.

Ministar je naveo da su u vreme kada su mogli da odlučuju, Jeremić i Tadić učinili sve da otežaju položaj naše države i umanje mogućnost Srbije da aktivno brani svoju poziciju na KiM.

“Sve što su u tom periodu doneli danas je ogromna prepreka Srbiji i najviše udaramo u zid zbog onog što su oni radili. Delovanje Vuka Jeremića i svih sa kojima radio kao ministar, bilo je pogubno i užasno po Srbiju i ništa nije donelo srpskom narodu“, kazao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Jeremićeva Narodna stranka počela je danas akciju prikupljanja potpisa građana protiv sporazuma kojim bi Srbija, kako navode u NS, Kosovu omogućila da dobije stolicu u UN i time priznala nezavisnost južne pokrajine.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/07/28/sns-skuplja-potpise-da-jeremic-dobije-ulicu-u-njujorku/

Uspon
Back to top button