Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Referendum i društvena odgovornost

Redakcija portala va1.info poziva građane da u nedelju, 16. januara, ispune svoju građansku dužnost i pravo izlaskom na republički referendum o ustavnim promenama.

Referendum je oblik neposredne demokratije preko koga građani ostvaruju neposredno učešće u donošenju odluka i vršenju vlasti.

Slobodno izražavanje referendumske volje je pravo svih građana, a budući da se referendum koji će se održati sutra, 16. januara, u periodu od 7 do 20 časova, tiče promena u najvišem pravnom aktu Republike Srbije, pozivamo građane da u što većem broju izađu na referendum i pokažu društvenu odgovoronost.

Referendumsko pitanje se tiče potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, u oblastii pravosuđa.

Zaokruživanjem pozitivnog odgovora na referendumu, građani će svojom voljom napraviti iskorak ka uređenijem pravosuđu Republike Srbije, a samim tim dati lični doprinos u pravcu efikasnije zaštite sopstvenih prava i stvaranja delotvornijeg institucionalnog sistema.

Građani će biti u prilici da jednim potezom olovke, tokom sutrašnjeg praznika demokratije, unaprede svoje društvo i usmere pravosuđe ka većoj efikasnosti, ali pre svega njegovoj većoj nezavisnosti i odgovornosti, zatim samostalnosti i odgovornosti javnog tužilaštva, što će biti potpora daljem unapređivanju vladavine prava, kao jednom od vitalnih interesa i građana i države.

 

Redakcija va1.info

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!