ВестиПолитика

Недостатак кворума одложио седницу Скупштине Града

Одржавање редовне седнице Скупштине Града Ваљева одложено је због недостатка кворума и највероватније одржаће се наредних дана. Седници је од 51 присуствовало свега 19 одборника, што је недовољно за било какво одлучивање. У полупразној сали појавило се само неколико одборника СПС, ДС, ДСС, Удружења грађана „Победа“, без одборника Српске напредне странке, ПУПС – а и других.

Седница која је имала веома обиман дневни ред, поред осталог, требало је да се донесе и одлука о звању почасни грађанин Ваљева и Награде Града Ваљева за 2015. годину, почела је у ишчекивању кворума са закашњењем. Иако седница званично није била отворена за говорницом се појавио Љубомир Брадић, одборник Удружења грађана „Победа“ , који је рекао да је данашње заседање веома значајно због важности одлука које је требало донети и да се на почетак рада седнице не могу чекати одборници који „по наређењу“ политичких странака (не) треба да се појаве на заседању. На то га је заменик председника Скупштине Града Ваљева упозорио да напусти говорницу што је Брадић уз негодовање и учинио.

Иако је најављено да ће данашњом седницом председавати др Михајло Јокић, који је након окончаног судског спора поново враћен за председника, то се није догодило, уз објашњење да др Јокић није могао да председава из оправданих разлога.

О разлозима за одлагање одржавања седнице Скупштине Града протеклих дана, а и данас, чула су се разна нагађања и коментари. Све се, углавном, сводило на то да ли треба донети одлуку о додели звања почасни грађанин Града Ваљева др Бошку Ђукановићу. Нико од политичких странака то није потврдио а ни демантовао, али према нашим сазнањима, није спорно да овај угледни кардиохирург добије то значајно признање Града Ваљева, али је изгледа спорно његово, у последње време, после смењивања са места директора ИКВБ „Дедиње“ оглашавање увредама на рачун актуелног министра здравља, др Лончара, и све чешће Ђукановићево појављивање у јавности у вези са давањем подршке опозицији Србије на предстојећим изборима.

Чуло се данас у коментарима представника СПС и других политичких партија да је до одлагања седнице дошло због покушаја појединих странака да ово злоупотребе за предизборну промоцију, политички маркетинг, и да је седница неквалитетно припремљена. У овој предизборној причи, кажу они, међу којима и Драган Јеремић, председник Окружног одбора СПС за Колубарски округ, да не би смело да се у било какав негативан контекст ставља име др Ђукановића, јер он то ни по чему није заслужио.

Uspon

Jedan komentar

Back to top button