Вести

Rzavska voda stigla i u Donju Trepču

Čačak – Meštani Donje Trepče 14 godina su čekali na rzavsku vodu. Ono što su platili, 1.250 evra po domaćinstvu, konačno se isplatilo, jer će se u ovom selu 148 domaćinstava zdravom pijaćom vodom snadbevati sa vodosistema Rzav.

„Zamislite koliko je dete od 14 godina, ali eto, došao je i taj dan“, kaže meštanin Stanimir Minić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Donja Trepča, Drago Bogićević, izjavio je da je do sada zaključeno 148 ugovora.

„Kada je počelo priključenje na sistem i drugi su počeli da uplaćuju. Do sada je bilo dosta nepoverenja. Trepča je bezvodan kraj i ovo nam znači mnogo“, rekao je Bogićević.

Izgradnja podsistema u Donjoj Trepci, 18-tog po redu sa vodosistema Rzav procvenjena je na oko 1.000.000 evra.

Rzavsku vodu do sada je dobilo 30 domaćinstava, a u toku su radovi na priključenju još oko 100 korisnika.

„I danas smo nastavili da vršimo priključke i saniramo kvarove. Realno je da će do proleća svi biti priključeni, ipak sve zavisi od vremenskih uslova“, rekao je direktor JKP Vodovod, Zoran Pantović.

U poslednje dve godine Grad je za vodosistem Mojsinje – Donja Trepča izdvojio 843.000 evra, od toga 20 odsto investicije pokriveno je na osnovu učešća meštana, dok je 80 odsto finansirano iz budžeta grada.

„Napomeniću da smo u završnoj fazi vodosistema Milićevci-Vranići-Sokolići-Gornja Gorevnica, a do kraja oktobra pustićemo vodosistem u MZ Trnava, takođe nastavak Beljina, Pridvorica, Riđage, Međuvršje“, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Za domaćinsta koja su priključena na vodosustem Rzav u Donjoj Trepči važi upozorenje da vodu mogu koristiti samo za tehničku upotrebu, dok drugačije ne propiše Zavod za javno zdravlje.

U ovom selu ima ukupno 340 domaćinstava.

https://infosvetionik.rs/2018/10/08/rzavska-voda-stigla-i-u-donju-trepcu/

Uspon
Back to top button