Вести

Сајам туризма промовише Србију као туристичку дестинацију

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je danas da će Beograd od ovogodišnjeg Sajma turizma dodatno zaraditi između tri i četiri miliona evra.

foto:Z.Boskovic Sajam turizma promoviše Srbiju kao turističku destinaciju

Ljajić je u izjavi za agenciju Tanjug rekao da se očekuje da će za vreme trajanja sajma, od 23. do 26. februara, Beograd ostvariti i dodatnih 10.000 noćenja.

Održavanje Sajma turizma ima velike koristi i za promociju Srbije kao turističke destinacije, ukazao je on i podsetio na to da ove godine na sajmu prvi put učestvuju Kina i Rusija koje su, kako je naglasio, dve velesile i vrlo značajna tržišta za svaku zemlju koja namerava ozbiljno da se bavi turizmom.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će ove godine broj posetilaca Sajma turizma biti rekordan, što potvrđuje reputaciju da je to najznačajnija turistička manifestacija u ovom delu Evrope.

Ove godine imamo rekordan broj izlagača na sajmu, njih približno 1.200 iz 56 zemalja, dodao je on i naveo da se iz godine u godinu unapređuje organizacija te manifestacije.

foto:Z.Boskovic Sajam turizma promoviše Srbiju kao turističku destinaciju

Potpredsednik Vlade je objasnio da se ove godine, po prvi put, zemlje same prijavljuju da budu zemlje partner Sajma turizma koji će se održati naredne godine, tako da će Srbija biti u situaciji da odabere zemlju koja će biti najkorisnija zemlja partner naredne manifestacije.

Ljajić je ukazao na to da Sajam turizma ima veliki uticaj i na promociju i popularizaciju akcije izdavanja vaučera za odmor u Srbiji, uz napomenu da je u ovoj godini do sada već izdato dvostruko više vaučera nego u istom periodu 2015. godine.

Građani imaju poverenje u ovu akciju koja je od velike koristi za našu turističku privredu, za produžetak turističke sezone, ali i za oživljavanje destinacija koje su bile u značajnoj stagnaciji, istakao je potpredsednik Vlade.

Ljajić je napomenuo da su i ove godine, kao i prošle, najtraženije destinacije za vaučere Prolom, Lukovska i Soko banja, kao i Kopaonik i Zlatibor, pri čemu 60 odsto svih zahteva upućuju penzioneri.

Uspon
Back to top button