Вести

Саопштење Градски одбор Српске напредне странке Ваљево:“СПС Ваљево напада свог министрa“

Српска напредна странка у Ваљеву је странка која у потпуности сноси одговорност за добијену подршку грађана Ваљева.

Али Српска напредна странка не може сносити одговорност за поступке других странака и њихових представника.

Покушај шефа одборничке групе Социјалистичке партије Србије – Јединствена Србија Ђорђа Павловића да последњим саопштењем, одговорност за разрешење једног, а именовање другог директора Медицинске школе у Ваљеву, припише члановима Српске напредне странке само је показатељ врхунског незнања и узалудне манипулације којима се грађани Ваљева покушавају довести у заблуду.

Градски одбор СНС-а у Ваљеву, као ни кадрови наше странке, не учествују у именовањима директора школа јер је то дужност и обавеза министра просвете. По закону, министар просвете је тај који потписује решења о именовању и доноси коначну одлуку, па је јасно да „правни експерт“ Павловић није прочитао Закон о образовању и васпитању.

У овом случају, министар просвете је из редова Социјалистичке партије Србије, господин Бранко Ружић, па је јасно да је одлука о било каквим именовањима у области просвете управо на партији Ђорђа Павловића. Молба коју Павловић упућује саопштењем сведочи о његовој позицији у сопственој партији.

Уколико је неопходно да се са сопственим чланством, министром из сопствених редова разговара саопштењем, јасно је и колика је подршка коју господин Павловић има у својим редовима. Ако је нема у својој партији како би је могао заслужити код грађана Ваљева?

Српска напредна странка у Ваљеву поштује одлуке Владе Републике Србије па самим тим и министарстава која чине ту Владу без разлике да ли се ради о нашој странци или пак о члановима Владе из редова коалиционог партнера.

Верујемо да је министар просвете одлуку донео на законит начин иако шеф његове одборничке групе у Ваљеву сматра да министар одлуке доноси по нечијем налогу и на сваки начин покушава да га омаловажи. Стога се Градски одбор СНС-а у Ваљеву неће мешати у унутрашње односе у СПС-у. Њихова међусобна омаловажавања и размирице остављамо њима.

Господин Павловић добро зна да против одлуке министра, уколико је установио да је незаконита, може покренути судске поступке и у то се свакако нећемо мешати. Али исто тако нећемо дозволити да се грађанима Ваљева предочава искривљена слика о одговорности наших чланова, у саопштењу поменута госпођа др Зорица Јоцић.

После низа саопштења у којима исту омаловажава јасно је да господин Павловић пледира на њено место. Али, господине Павловићу, да бисте добили то место неопходно је да познајете закон, што очито није случај и да имате подршку грађана, што опет није случај. Бар подршку Ваше партије? А, да, ни то није случај.

Истовремено занимљиво је да се о дешавањима у Медицинској школи огласило и неколико чланова ПОКС-а. Користећи прилику ваљда да покажу грађанима да постоје иако грађани добро знају да се поменута партија одавно распала.

Због свега наведеног дужни смо да напоменемо да Српска напредна странка у Ваљеву у потпуности сноси одговорност за опредељених 246,4 милиона динара у буџету за основно и средњошколско образовање у Ваљеву. Мишљења смо да овим средствима можемо омогућити деци Ваљева услове за стицање образовања какво и заслужују.

Градски одбор Српске напредне странке Ваљево

Uspon
Back to top button