Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePrivreda

Sastanak sa predstavnicima opština Kolubarskog okruga

Posetu Valjevu, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, završila je razgovarajući sa predstavnicima grada Valjeva i opštinama Kolubarskog okruga.

Ministarka je danas održala sastanak sa načelnikom Kolubarskog okruga Goranom Milivojevićem, narodnim poslanikom iz Valjeva dr Mihailom Jokićem, predstavnicima opština Ub, Lajkovac, Ljig, Osečina i Mionica, gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvodzenovićem i rukovodstvom Valjeva.

Potom je prof. dr Zorana Mihajlović uručila rešenja o ozakonjenju za 11 građana Valjeva.

„Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će napraviti preraspodelu unutar svog budžeta, raspisati javni poziv i obezbediti završetak nedostajuće projektno-tehničke dokumentacije za branu. Ona mora biti gotova do kraja ove godine. Uporedo sa tim ćemo sa ostalim ministarstvima i Kancelarijom za javna ulaganja razgovarati i obezbediti novac u budžetima za narednu godinu, kako bi u odnosu na dokumentaciju koju imamo, sledeću godinu završili branu koja se gradi 29 godina. Danas smo se dogovorili da se i opština Ljig uvrsti u  projektno-tehničku dokumentaciju i biće priključena ovoj brani, iako to u prethodnom periodu nije bilo planirano. Ova brana može da pomogne ne samo vodosnabdevanje, zaštitu od poplava, mogući su i turistički objekti i sadržaji. Brana je od kapitalnog strateškog značaja za Kolubarski okrug“, rekla je prof. dr Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade je naglasila da je priča o velikim investicijama i o ostanku stanovništva u Okrugu, moguća ukoliko postoji kvalitetna saobraćajna povezanost.

„To znači da mi ove godine radimo projektno-tehničku dokumentaciju, sledeće godine mora da krene izgradnja brze saobraćajnice, kako bi se Valjevo priključilo auto-putu. To je naša dinamika i to su naši planovi. Razgovarali smo danas i o putnoj i o železničkoj infrastrukturi. U ponedeljak ćemo imati sastanak sa Železnicama Srbije oko pruge Beograd-Valjevo. Nastavićemo dogovore i oko drugih manjih projekata“, zaključila je na kraju posete Valjevu prof. dr Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović se zahvalio potpredsednici i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorani Mihajlović na poseti i konkretnim zaključcima tokom današnje posete Valjevu.

„Imali smo veoma sadržajne i konkretne razgovore i definisali sve probleme i jasne ciljeve, jasne rokove kada će problemi biti otklonjeni. Globalno je sagledano ono što je bilo moguće za probleme na teritoriji Kolubarskog okruga. Dobijeni su zadaci i od ponedeljka krećemo u realizaciju onoga što smo se dogovorili“, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

„Ono što je važno za Kolubarski okrug i na čemu smo insistirali i dobili potvrdu da će to tako i biti, jeste uravnoteženi razvoj Kolubarskog okruga. Imamo dve kapitalne investicije i pojedinačne projekte za svaku opštinu po njihovim prioritetima, ali i potvrdu od Vlade Srbije šta će do kraja ove i početkom iduće godine, biti urađeno“, rekao je načelnik Koluabrskog okruga Goran Milivojević i zahvalio se potpredsednici Vlade, članovima Vlade i direktorima javnih preduzeća koji su danas bili u Valjevu.

Danas su u Valjevu bili državni sekretari Aleksandra Damnjanović, Miodrag Poledica, Zoran Lakićević i Imre Kern, pomoćnici ministra Darinka Đuran, Veljko Kovačević, Zoran Ilić, Jovanka Atanacković i Saša Stojanović, savetnica potpredsednice Vinka Milanović.

Sastanku u Valjevu su prisustvovali Miroslav Stojčić, generalni direktor Železnica Srbije, Jugoslav Jović, direktor Srbija Voza, Zoran Babić, direktor JP Koridori Srbije, Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda, Milutin Ignjatović, direktor CIP-a, Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije i Dušan Garibović, direktor Srbija Kargo.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!