Вести

Sednica Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa KiM

Zajedničkoj sednici Vlade Srbije, sa svim predstavnicima srpskih institucija na Kosovu i Metohiji, prisustvovaće predsednik Vučić u Palati Srbija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Istanbulu da će se na sednici Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa KiM, kojoj će prisustvovati, razgovarati o onome što im je obećao, kako im pomoći u svim sferama društvenog života.

„Ja ću se kratko obratiti i zamoliću Vladu Srbije i ministre da, u skladu sa onim što smo obećali našem narodu na KiM, pomognemo u svim sferama društvenog života , od infrastrukturinih radova, do nastavka i uvećanja podrške i pomoći u zdravstvu, obrazovnom sistemu, naravno u investicijama. . „, rekao je Vučić novinarima u Istanbulu.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je ranije da očekuje da će na sutrašnjoj sednici vlade biti odobren najsveobuhvatniji paket pomoći i podrške srpskom narodu na KiM u poslednjoj deceniji.

„Tu su obnova Kliničkog centra, puteva, bolnica, škola“, naglasio je Ðurić koji je rekao i da je inicijativa za zajedničku sednicu potekla od predsednika Srbiije.

Ðurić kaže i da će Vlada Srbije učiniti sve kako bi srpskom narodu i drugim građanima koji se osećaju delom našem zemlje na KiM olakšalo opstanak u teškim usklovima.

„Zadovoljan sam, srećan i ponosan što postoji ovakva podrška za naš narod na KiM“, naglasio je Ðurić koji je dodao da Vučić koristi svaku priliku, svaki razgovor sa velikim svetskim liderima da ukaže na međunarodno pravo i želju Srbije da se pronađe kompromisno rešenje za KiM.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je za Tanjug da sutrašnja sednica predstavlja finalizaciju svega što je dogovoreno na sastanku predsednika Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM tokom njegove posete južnoj pokrajini u septembru i da očekuje da će na sastanku biti odobreni brojni projekti, koji se tiču ekonomskog unapređena Srba na KiM.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/30/sednica-vlade-srbije-sa-predstavnicima-srba-sa-kim/

Uspon
Back to top button