Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Sport

Šest medalja za Metalac, zlato Markovića(FOTO +VIDEO)

Finalnim mečevima večeras je spuštena zavesa na ovogodišnje pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu, na kome su u prethodna četiri dana Valjevci mogli da uživaju u sjajnim borbama, a na kraju takmičenja imali su i razloga za slavlje. Da je Valjevo grad boksa, dokazala je mnogobrojna publika koja je prodefilovala Halom sportova, a povratak Valjeva na srpsku i regionalnu boksersku mapu ozvaničen je sa šest seniorskih medalja.

Dan ranije, u subotu, bronzane medalje osvojili su Zoran Radić (+91kg) i Nikola Živanović (-69kg), dok su nakon večerašnjih finala srebrne medalje osvojili Stanojević Lazar (-64kg), Stevović Miljan (-91kg) i Stanković Milutin (+91kg), a zlato u Valjevo posle mnogo godina doneo je Aleksa Marković u kategoriji do 75 kilograma.
Mečevi na putu do finala uzeli su danak, te su zbog nedovoljno vremena za oporavak povrede onemogućile pojedine finaliste da nastupe, te je od valjevskih takmičara boksovao samo Stevović, koji je u finalnom meču poražen diskutabilnom odlukom sudija. Za najboljeg boksera na turniru proglašen je Stošić Petar (-69kg) iz BK Srbija iz Surdulice, dok je kod mladih najbolji bio Beograđanin Đorđe Bujišić (-69kg) iz BK Braća Ribać. Najbolji trener je Petar Obilić iz beočinskog Cementa, dok je najbolji sudija Aleksandar Vučićević iz Valjeva.
Prvenstvo u Valjevu zajedno sa početkom Regionalne lige, potvrdilo je da se boks u Valjevu i Srbiji budi, a posebno raduje velika poseta u Hali sportova. Takmičenje je organizovano na izuzetnom nivou, što su potvrdili i ljudi iz Bokserskog saveza Srbije, a upravo ovakvi događaji potvrđuju da se nazire izlaz iz dugogodišnje krize srpskog boksa.

ovde možete pogledati ceo snimak:

https://www.facebook.com/va1.info/videos/1902212886690547/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!