Вести

МИОНИЦИ 2,7 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА СОЦИЈАЛНУ ЗАШТИТУ

PRedsednik opštine Mionica Boban Janković i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin potpisali su u Beogradu ugovor o namenskom transferu u socijalnoj zaštiti vredan oko 2,7 miliona dinara.

Prema rečima predsednika Jankovića, sredstva opredeljena Ugovorom su namenjena razvoju postojećih i uspostavljanju novih usluga socijalne zaštite u opštini Mionica.

  • Ova sredstva su veoma značajna za našu opštinu u pogledu podrške zadovoljenju osnovnih potreba najugroženijih kategorija stanovništva. Sada smo u mogućnosti da finansiramo usluge socijalne zaštite, usluge podrške za samostalan život, usluge ličnog pratioca detetu sa invaliditetom, kao i ostale usluge socijalne zaštite u skladu sa potrebama i prioritetima opštine Mionica. Najvažnije je da obezbedimo bar minimum socijalne zaštite onima kojima je pomoć potrebna. Naša politika je da nema umanjivanja socijalnih prava, već da ona mogu biti samo povećana- istakao je predsednik Janković.

  • Prošle godine je za namenske transfere za 122 lokalne samouprave bilo izdvojeno 400 miliona dinara iz budžeta Republike Srbije, a ove godine za tu svrhu izdvojeno je 700 miliona dinara za 123 lokalne samouprave.

http://www.mionica.rs/

Uspon
Back to top button