Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiKolumne

Skica iz zivota umorne Spisateljice u priči „TAXI JE KASNIO 20 MINUTA“

U svom “ savrseno neorganizovano“ organizovanom zivotu, spisateljica se vracala kuci taksijem u sitne sate posle rodjendanske sedeljke uprilicene u kuci svoje dobre prijateljice. Umor je vec odradio svoje, i Spisateljica se nadala nekom Svevisenjem cudu da ce noc biti mirna. Taksi je kasnio citavih 20. minuta. Tek na njeno reagovanje da kola nisu stigla, poslali su jos sledeca. Naravno, prva kola su greskom odvezla drugog klijenta. I pojavise se kola, te umorna Spisateljica smesti svoje vremesne kosti. A onda poce serija iznenadjenja. Taksista je pusio onu elektricnu mustiklu, i sirio se neki slatkasti miris, a povremeno je posezao za konzervom nekog energetskog napitka.

Odjednom je usporio, spustio ruku ka sredisnjem delu, iliti mestu izmedju vozaca i suvozaca, i dohvatio rukom nekakav CD. Spisateljica pomisli da ce krenuti neka hindu mantra, pa ce i ona morati da mantrira zajedno sa njim. Medjutim, nije… Zvuci koji su dopirali zapravo su bili zvuci pesme Dina Merlina. Istina njoj nepoznate. I taksista poce da zvizdi prateci zvuke, a potom da peva. Raspevan neki taksista, pomisli Spisateljica, te pokusa onako sanjiva da prati reci pesme. Dino joj nikad nije pasovao jbg, i sve je to bila jedna krajnje licna stvar, i subjektivni dozivljaj. Voznji se blizio kraj, ali zvuk taksistinog telefona, prekinu na trenutak more titrajucih misli u Spisateljicinoj glavi. U razgovoru sa vrlo socijalnom tematikom, naziralo se resenje u vidu kriminogenih radnji, istina sroceno kao beningna sala.

Kao i svi Srbi taksista je bio vickast, i smatrao da beningne sale zapravo jesu to uvek. I dovezao je Spisateljicu do kuce, a onda se sa najvecim iznenadjenjem cudio kako je to taj broj na kom se nalazi kuca. U duhu lakonskih razgovora, i krajnje neobicne voznje umorna Spisateljica odluci da zabelezi ovu skicu, belesku, zovite to vec kako vam drago, i ode da ispija kafu. Mir koji ce doneti jaka turska sa cimetom nema alternativu.

Mir nikad nema alternativu! Zapamtite te to braco i sestre po fejsbucenju. See you soon here again.

Ana Robinjica Bozija

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!