Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Skupština usvojila niz odluka za ZCSR „Solidarnost“

Trinaesta sednica Skupštine opštine Lajkovac bila je vrlo efikasna, a najveći broj odluka ticao se rada Zajedničkog centra za socijalni rad „Solidarnost“. Usvojen je novi Statut sa ciljem usklađivanja sa novim Zakonom o socijalnoj zaštiti, zatim Pravilnik o unutrašnjoj sistematizaciji kojim se reguliše osnivanje nove organizacione jedinice „Pomoć u kući“, doneta je i odluka davanju na privremeno korišćenje prostora za potrebe gerontodomaćica čime će biti stvoreni uslovi za licenciranje ove usluge. Utvrđena je struktura troškova, prihvaćena metodologja formiranja cene usluge socijalne zaštite „Pomoć u kući“, donet Pravilnik o utvrđivanju ekonomske cene usluge, kao i kriterijumi za učešće korisnika u ceni usluge.

Odbornici su usvojili Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u opštii Lajkovac za 2016. godinu. Govoreći o konstatacijama da su budžetska izdvajanja za podršku poljorivredi nedovoljna, predsednik Skupštine opštine Živorad Bojičić je u tom kontekstu kritikova komunlano preduzeće „Gradska čistoća“:
-Treba znati da postoji kolač koji se deli, a to su subvencije koje su tačno određene Zakonom o budžetskom sistemu. Najveći deo tog kolača guta naše komunalno preduzeće, o čemu sam govorio i dok sam bio načelnik Opštinske uprave i predsednik Opštine Lajkovac. Dogodilo nam se da su radnici koji su dobili otkaze vraćeni na posao, što je preduzeće dovelo u još veću dubiozu. Stiče se utisak da komunalno preduzeće postoji samo da bi delilo plate svakog meseca. Lično se zalažem da se komunalne usluge stave na tender, da se izaberu najbolji izvođači i neće biti potrebe ni za kakvim subvencijama. Onda će biti dovoljn prostora i za poljoprivredu i za mala i srednja preduzeća, za socijalnu zaštitu i naše najmlađe.
Usvojena su rešenja o imenovanju direktora Zajedničkog centra za rad „Solidarnost“ za opštine Ljig, Lajkovac i Mionica i Gradske biblioteke Lajkovac, kojima su imenovani direktori koji su do sada bili vršioci dužnosti direktora – Biljana Nestorović na čelu gradske Biblioteke i Milan Janićijević na čelu Centra „Solidarnost“. Usvojena je i revizija lokalnog plana upravljanja otpadom u periodu od 2011-2020. godine, na osnovu nedavno potpisanog memoranduma o razumevanju. Prihvaćen je Izveštaj o radu Zajedničkog šravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina. Data je saglasnost na Operativni plan odbrana od poplava za vode drugog reda u 2017. godini, kao i na izmene Statuta KC „Hadži Ruvim“.

izvor:lajkovac.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!