Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Sledeće godine dve nove investicije zapoliće 1300 radnika a dodatna saradnja privrednika još toliko!

U telefonskom razgovoru sa gradonačelnikom Lazarom gojkovic pitali smo , kako komentariše današnju konferenciju za medije gradskog pravobranioca Darka Kostića da je prilikom dovođenja investitora u grad Valjevo urađeno nešto protivzakonito.

„U danu kada je potpisan ugovor za investiciju od 85 miliona evra i novih 1.000 radnih mesta u našem gradu, ne želim da dajem na značaju onima koji se baš trude da od projekata prave predstavu uz optužbe da su grad i država radili navodno nešto protivzakonito.

Da li se te predstave prave u svrhu lične političke promocije, ne bih komentarisao. Samo bih konstatovao da ni grad Valjevo ni država ne bi sebi dozvolili da se uradi bilo šta protivzakonito.

Ne razumem toliku paniku pojedinaca u Gradu, izazvanu realizacijom projekata koji su čekali 20 godina i više da se završe, kao i zbog toga što dolaze dva nova investitora. Odakle ta potreba da se Valjevo stalno gura u nazad…

Deo ljudi pokušavaju da obmanu javnost  da svaki potez grada i mene sa mojim timom prikažu u lošem  vodjenju grada, ne znači da ću odustati od svih projekata koje sam obećao  gradjanima Valjeva u izbornom obećanju.

U Valjevu najzad realizuju razni projekti i da nam dolaze dva potpuno nova investitora.

Valjevo je po evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u avgustu imalo 4.626 nezaposlenih ovih 1.300 novih radnih mesta  zaposliće ove dve fabrike a neposredno u sardnji malih privrednika doneće višestruku saradnju  i uposliti još najmanje toliko radnika u privrednom sektoru“, poručio je gradonačelnik.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!