Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Danas se održavaju lokalni izbori u Mionici i u Negotinu

U Mionici pravo glasa ima 10.987 birača koji biraju 39 odbornika sa sedam izbornih lista. Pored liste SNS-PUPS, tu je koalicija SPS-SRS, zatim koalicija NADA, Savez 90 Zelenih, Slobodni građani Mionice, GG Demokratija na starom mestu i Zdrava Srbija.

Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar kaže za Tanjug da lokalni izbori u Negotinu i Mionici nemaju veliki politički značaj za nacionalni nivo i protiču bez političke neizvesnosti, imajući u vidu stabilnost podrške koju ima vladajuća koalicije, kao i bojkot većeg dela opozicije.

On ocenjuje da je u nešto većoj meri zanimljivo pratiti izbore u Negotinu jer učestvuje Narodna stranka koja je bojkotovala izbore 2020. godine, a indikativno je i pratiti nastup SPS koji u Mionici izlazi s radikalima kao opozicijom, a u Negotinu s naprednjacima.

Prema Klačarovim rečima, izborna kampanja je protekla relativno mirno i monotono pa, kako kaže, nije realno očekivati da će se ponoviti situacija iz nekih ranijih izbornih procesa.

Na izbore, inače, prvi put izlazi i stranka „Savez 90 zelenih Srbije“, a reč je o organizaciji koju predvodi Đura Vlaškalić, nekadašnji član DS. U Savezu su još i nekadašnji poslanik Goran Čabradi sa svojom Zelenom strankom, kao i bivši funkcioner LDP-a Nenad Milić.

Na lokalnim izborima, podsetio je Klačar, nema nezavisnih posmatrača pa će uvid u stanje na terenu i kvalitet izbornog procesa biti slabiji u poređenju sa nacionalnim izborima a odgovornost lokalnih institucija veća.

izvor: rts

foto va1.info

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!