ВестиИнформацијеКултура

SMŠ “ Živorad Grbić“ и Moderna galerija Valjevo organizuje Koncert Jane Rašić 13 maja u 20 časova u Modernoj Galeriji

Valjevska muzička škola godinu u kojoj slavi 65 godina trajanja, obeležava i kroz kreativnu saradnju sa Modernom Galerijom i promociju mladih umetnika, nekadašnjih učenika MŠ „Živorad Grbić“.
Program „Muzika u boji“ jeste ciklus koncerata koji će se realizovati u Modernoj Galeriji ponedeljkom od 20 časova, u periodu od aprila do juna i od septembra do decembra 2019. . Ideja je da se koncertiranjem valjevskih muzičara u Modernoj Galeriji kao trenutno akustički i estetski najinspirativnijem prostoru u Valjevu, kreira koncertna sezona koja će promovisati najtalentovanije srednjoškolce valjevske muzičke škole, njene nekadašnje učenike a sadašnje studente muzičkih akademija i njihov izvođački potencijal ujediniti sa zrelim izvođenjima njihovih nekadašnjih profesora. Realizacijom ovog programa, Valjevo će dobiti svoju „domaću“, programski definisanu koncertnu sezonu. Na jednom mestu i u jednom vremenu muzički će se oživeti višedecenijski rad na polju umetničke muzike u našem gradu i dokazati da kulturno lice jedne sredine jesu njeni lični programi, intimni, duboki i dovoljno snažni da odneguju publiku spremnu da na pravi način doživi i isprati senzaciju velikih naslova i velikih umetnika kao najdragocenije kulturne ponude jedne sredine.

Na koncertu, 13. maja, Valjevcima će se predstaviti mlada violinistkinja Jana Rašić, studentkinja druge godine violine na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Florijana Balaža. Jana je do sada svoj izražajni interpetativni stil valjevskoj publici predstavljala kao sjajna učenica valjevske muzičke škole na resitalima u Narodnom Muzeju i u Valjevskoj Gimnaziji u toku 2015. 2016. i 2017. godine.
Na koncertu u Modernoj Galeriji, uz klavirsku saradnju prof. Milice Prodanović , Jana će izvesti dela Mazasa, Mocarta, Paganinija i Barbera. Gosti koncerta su Jovana Kojić (sopran) i Nikola Todorović (klavir), takođe studenti druge godine muzičke akademije.

Uspon
Back to top button