Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Srbija zaslužila otvaranje još poglavlja u pregovorima sa EU

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je otvaranje novih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom dobar znak, ali je izrazio i izvesnu dozu nezadovoljstva zbog činjenice da nije otvoreno više poglavlja.Dačić je rekao novinarima pred sednicu Glavnog odbora SPS da je Srbija bila spremna i na otvaranje tri ili četiri poglavlja, ali je dodao da je ipak pozitivno to što postoji neka dinamika.

To je, kako je naglasio, pokazatelj koliko se naše institucije, odnosno državni organi koje vodi Jadranka Joksimović, bave ozbiljno tom temom i znak je da smo mi u suštini spremni za otvaranje mnogo više poglavlja nego što u ovom trenutku dobijamo.

On je dodao da nekih posebnih uslovljavanja za dva nova poglavlja nije bilo, ali da je na delu mehanizam uspostavljen na početku, a to je da postoji poglavlje 35, u kome je reč o KiM, gde se uvek traži izveštaj o napretku u dijalogu.

To jeste uvek tema i bila je i pred otvaranje ova dva poglavlja, rekao je Dačić, ponovivši da će Srbija uraditi sve što je do nje, ali da odluka jeste na zemljama članicama EU.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!