ВестиСпорт

Srebro za Strahinju

U organizaciji Rvačkog kluba “Radnički“, u Somboru je za vikend održan prvi memorijalni turnir „Ivan Frgić – Žuti“. Na spisku kadetske reprezentacije Srbije našla su se trojica rvača valjevske Mladosti: Lazar Gavrilović (-100kg), Ilija Lazarević (-76kg) u grčko-rimskom stilu, i Strahinja Đermanović (-85kg) u slobodnom stilu.

U izuzetno jakoj konkurenciji valjevski rvači prikazali su kvalitetne borbe, a Strahinja Đermanović uspeo je da dođe do srebra u kategoriji do 85kg u slobodnom stilu. Đermanović je na putu do finala ubedljivo savladao dva mađarska takmičara, da bi ga u uzbudljivom finalu zaustavio predstavnik Bugarske. Lazar Gavrilović (-100kg) je poražen u meču za treće mesto od predstavnika Bugarske, iako je dobro otvorio meč i vodio tokom većeg dela borbe. Pre meča za treće mesto, Gavrilović je ostvario pobedu u četvrtfinalu protiv Somborca Vrcoljka, dok je u polufinalu poražen takođe od predstavnika Bugarske, koji su ovog puta bili kobni za mladog valjevskog teškaša. Treći valjevski reprezentativac, Ilija Lazarević (-76kg), nakon startne pobede nad Simovićem iz Kragujevca, poražen je od predstavnika Grčke. Lazarevića je trenutak neopreznosti pri vođstvu od 4-0 koštao borbe za medalju. Na kraju je zauzeo jedanesto mesto, u paklenoj konkurenciji od 22 takmičara.

Nastup za reprezentaciju bio je veliko iskustvo za mlade valjevske rvače, koji se takmiče i u seniorskom uzrastu u II ligi Srbije. Narednog vikenda valjevski rvači učestvovaće na međunarodnom turniru mlađih kategorija “Stipan Dora” u Subotici. Sledeći ligaški nastup rvače Mladosti očekuje prvog novembarskog vikenda u Valjevu, kada im gostuju TENT iz Obrenovca, i lider na tabeli, beogradska Crvena zvezda.

Uspon
Back to top button