Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Od 1. novembra biće u funkciji video-nadzor na nove tri lokacije u gradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu pojačaće kontrolu saobraćaja uz pomoć „Sistema za automatsku detekciju prekršaja“, koji se od  1. novembra realizuje na još tri lokacije u Gradu. Video-nadzor postavljen je u Ulici Vladike Nikolaja, u neposrednoj blizini preduzeća „Publik“, u Ulici Vojvode Mišića, u neposrednoj blizini trgovinskog objekta „Sezam“ i u Ulici Majora Ilića kod parka „Pećina“.

Ovim sistemom će se primarno detektovati prekršaji prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, ali i drugi prekršaji koje čine vozači. Iz Policijske uprave Valjevo napominju da je ograničenje brzine kretanja u Ulici Vladike Nikolaja iz smera mesta Divci ka Valjevu, na mestu gde je postavljen jedan od sistema i kamera, 60 kilometara na sat, po postavljenom saobraćajnom znaku ograničenja brzine kretanja, a da je na preostale dve lokacije na kojima će se snimati prekršaji nedozvoljene brzine kretanja, brzina ograničena saobraćajnim znakom za naselje i iznosi 50 kilometara na sat.

Tokom oktobra, grad Valjevo je sproveo tender kojim je izabran izvođač radova za postavljanje „Sistema za automatsku detekciju prekršaja“ na još tri lokacije i taj projekat će biti realizovan tokom naredne godine.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Miroslava Pimića, u pitanju je postavljanje video sistema u Birčaninovoj ulici, na Obilaznom putu, kao i na izlaznoj kolovoznoj traci iz Valjeva ka Lajkovcu u Ulici Vladike Nikolaja, takođe u neposrednoj blizini preduzeća „Publik“. „Za video-nadzor na ove tri lokacije, iz budžeta grada Valjeva opredeljeno je osam miliona dinara iz sredstava koja se slivaju u gradski budžet od naplate kazni za saobraćajajne prekršaje. Postavljanjem video-nadzora sledeće godine na ove tri nove lokacije, imaćemo jednu zaokruženu celinu i unapredićemo bezbednost u saobraćaju u Gradu“, ističe Pimić.

Iz Policijske uprave Valjevo apeluju na sve vozače da prilagode brzinu kretanja zakonskim ograničenjima i poštuju sve saobraćajne propise kako ne bi ugrožavali bezbednost u saobraćaju.

 Podsećamo, snimanje i detektovanja saobraćajnih prekršaja u raskrsnici Karađorđeve i  Sinđelićeve ulice, počelo je 20. novembra 2014. godine.

 

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!