ВестиРегион

ШТАНД ОПШТИНЕ НА 14. СПРЕГ-у

Juče je u valjevskom Omni centru završen 14. po redu Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG na kojem je kao i prethodnih godina Opština Mionica promovisala svoje privredno-turističke adute. Na štandu mioničke lokalne samouprave posetiocima su između ostalog bili predstavljeni poznati brendovi flaširane vode “Vodavoda“ i “Akva gala“, zatim dobitnik godišnje nagrade Regionalne privredne komore Valjevo u 2016. za najbolje mikroprivredno društvo preduzeće “Pet-mil“ iz Brežđa, koje je i domaćin mioničkog štanda, a na SPREG-u su predstavljeni i Muzej kamena u Paštriću Predraga Pece Petrovića, “Tkački dvori“ u Rakarima ovogodišnje dobitnice Vukove nagrade Zagorke Stojanović, “Čitakovića melem“ poljoprivrednog gazdinstva “Čitaković“ iz Gornjeg Mušića, udruženje “Srpska tradicija“, kao i Srednja škola “Mionica. Pored toga, ovdašnja Turistička organizacija je promovisala turističke destinacije i ponudu smeštajnih kapaciteta na području opštine, kao i predstojeće manifestacije od kojih je najpoznatija “Mišićevi dani“.

Predsednik mioničke opštine Boban Janković ovom prilikom je posetio štand na kom je promovisana mionička privreda i razgovarao sa svim izlagačima koji su izrazili zahvalnost što su kao i ranijih godina imali priliku da prezentuju svoju bogatu ponudu široj javnosti.

Ovo je bila izuzetna prilika da privrednike sa teritorije naše opštine okupimo na jednom mestu kako bi prezentovali svoju ponudu. Sajam je bio izvanredno organizovan, a mi smo iskoristili priliku da se najbolji način prezentujemo. Veoma sam zadovoljan onim što su naši izlagači imali da prikažu, kao i posećenošću na štandu.- rekao je prvi čovek mioničke opštine Boban Janković i dodao da će opština Mionica i ubuduće podržati razvoj privrede predvođene privatnim sektorom.

 

Uspon
Back to top button