Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

STIGLA OPREMA ZA FISKULTURNU SALU U RAJKOVIĆU

[hr style=”double”]izvor:mionica.rs foto :mionica.rs[hr style=”double”]

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u okviru Programa raspodele investicionih sredstava za 2017. godinu odobrilo OŠ ”Vojvoda Živojin Mišić” Rajković nešto više od 535 hiljada dinara za realizaciju projekta opremanja sale za fizičko vaspitanje u matičnoj školi u Rajkoviću, koja je nedavno obnovljena posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije. Ovih dana u školu je stigla i oprema koju čine sto za stoni tenis, po jedan mali i veliki kozlić, švedski sanduci, niska i visoka greda, 10 ripstola sa okovima, konstrukcija za skok u vis sa sunđerastim doskočištem, odskočna daska, konstrukcija sa mornarskim merdevinama, konstrukcija sa konopcima za penjanje, dva konopca za nadvlačenje, pet strunjača, 10 vijača, po dve lopte medicinke od dva i tri kilograma, komplet opreme za poligon spretnosti i ormar za rekvizite.

Mogu slobodno reći da je Škola sada opremljena po najvišim standardima, što će đacima i obrazovnom kadru olakšati izvođenje nastave i omogućiti im mnogo prijatniji boravak. Izuzetno je važno što su stigle gimnastičke sprave, tako da su stvoreni uslovi da se na časovima fizičkog vaspitanja značajno utiče na pravilno tržanje tela kod đaka – istakao je ovim povodom predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Ove godine smo kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja konkurisali sa tri projekta, od kojih je odobren projekat opremanja fiskulturne sale. Kao i prilikom realizacije obnove školske zgrade i ovog puta smo imali veliku podršku od strane lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem. Sada prvi put raspolažemo kompletnom opremom za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i više neće biti potrebe za improvizovanjem. – rekla je direktorka OŠ ”Vojvoda Živojin Mišić” Rajković Olga Petrović.

Prema njenim rečima, sledeći korak je da se u ovom prostoru uradi konstrukcija za pozorišnu scenu, pošto je fiskulturna sala multifunkcionalnog tipa i u njoj se mogu održavati i priredbe i druge školske svečanosti

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!