Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Jabučje dobilo novu školsku zgradu

U Jabučju, najvećem selu lajkovačke opštine, svečano je otvorena nova zgrada OŠ “Dimitrije Tucović”. Novu školsku zgradu, površine od oko 1500 kvadratnih metara, zajednički su sagradili i opremili opština Lajkovac i JP „EPS – Ogranak RB Kolubara“.Dugo očekivanim početkom rada u novoj zgradi obeležen je i veliki jubilej – 175 godina postojanja škole u Jabučju, koja je jedna od najstarijih u kolubarskom kraju.

Direktor škole Aleksandar Lukić ocenio je ulazak u novu školsku zgradu kao jedan od najblistavijih trenutaka u bogatoj istoriji jabučkog školstva. U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, otvaranju nove školske zgrade prisustvovala je načelnica Školske uprave Valjevo Zorica Jocić. Ona je istakla da će škola u Jabučju ispuniti najviše standarde u pogledu adekvatnosti prostora i materijalno-tehničke opremljenosti, a da je cilj Ministarstva prosvete i Vlade Srbije je da u našoj zemlji bude što više ovakvih škola.

Vrpcu je presekao predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković i u obraćanju učenicima, nastavn icima, meštanima i gostima, između ostalog, rekao:

-Škola u Jabučju je projekat koji je sa brojnim problemima nasleđen iz prethodnih vremena, projekat čija je realizacija neobjašnjivo dugo trajala i zbog toga je često korišćen kao sinonim neuspeha i lažnih obećanja opštinskih vlasti. Nakon završetka sličnih projekata kao što su sportska hala i vrtić, početka izgradnje bazena i uređenja glavne ulice u Lajkovcu, kao i nakon svečanog otvaranja ove škole, mogu sa sigurnošću da kažem da je Lajkovac izašao iz perioda stagnacije i opšteg sivila i da ulazi u period napretka i svetlije budućnosti u kojoj se naši građani neće stideti opštine u kojoj žive.
Učenici i nastavnici jabučke škole na platou ispred nove zgrade održali su prigodan program uz nastup hora, recitatora, dramske i folklorne sekcije. Osmogodišnja škola Dimitrije Tucović u centralnoj školi ima 265 učenika u 15 odeljenja, u izdvojenom odeljenju u Malom Borku 11, u Skobalju šest đaka. Do sada su nastavu pohađali u montažnom objektu kojem je odavno istekao predviđeni rok trajanja.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!