Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Studenti organizovali Sajam vina

U organizaciji studenata Poslovnog fakulteta Univerziteta Singidunum, u Valjevu je danas održan Drugi kolubarski sajam vina „In vino veritas”. Na sajmu je prisutno 17 izlagača iz Kolubarskog drugih okruga Srbije.

„Ova manifestacija nastala je sa ciljem promocije vinske kulutre, afirmaciji i promovisanju vinara našeg kraja kao i razvoja vinskog turizma. Nadamo se da će ova manifestacija ubuduće postati brend po kome će biti prepoznatljiv kolubarski kraj ”, rekla je na otvaranju Jelena Tejić, PR menadžer sajma. Sajam je i ove godine dobio podršku grada Valjeva i Turističke organizacije Valjeva.

Prisutnima se obratio i Aleksandar Vujić-Subotić, načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj i rekao da Grad Valjevo već godinama postaje sve značajniji u oblasti vinarstva, ali i da grad daje subvencije koje su, nažalost, prilično ograničene.

Ove godine na Kolubarskom sajmu vina svoje proizvode predstavili su: sokovi “Aronko” Valjevo, vinarija “Perić” Negotin, vinarija “Gradina” Valjevo, podrum voćnih vina “Romansa” Popučke, vinarija “Vinik” Vršac, vinarija “Mačkov podrum” Irig, vinarija “Živković” Požarevac, Udruženje vinara i vinogradara Požarevac, podrum “Đorđević” Aleksandovac, vinarija “Dimitrijević” Lazarevac, Udruženje vinara Temerin, pčelarstvo Radovanović i domaćinstvo Tešanović, oba iz Valjeva.

Otvaranje Sajma pratio je i prigodan kulturno umetnički program – nastup hora Abrašević i izložba ikona i drvenih kutija za vino autora umetnika Nenada Hubera iz Belanovice. Radionicu tkanja održala je i primenjena umetnica Zagorka Stojanović iz Kulutrno ekološko zanatskog udruženja “Tkački dvori Rakari” uz asistenciju studentkinje Poslovnog fakuleta Valjevo Jovane Jevtić.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!