ВестиИнформације

Студенти организовали Сајам вина

У организацији студената Пословног факултета Универзитета Сингидунум, у Ваљеву је данас одржан Други колубарски сајам вина „In vino veritas”. На сајму је присутно 17 излагача из Колубарског других округа Србије.

„Ова манифестација настала је са циљем промоције винске кулутре, афирмацији и промовисању винара нашег краја као и развоја винског туризма. Надамо се да ће ова манифестација убудуће постати бренд по коме ће бити препознатљив колубарски крај ”, рекла је на отварању Јелена Тејић, ПР менаџер сајма. Сајам је и ове године добио подршку града Ваљева и Туристичке организације Ваљева.

Присутнима се обратио и Александар Вујић-Суботић, начелник Градске управе за локални развој и рекао да Град Ваљево већ годинама постаје све значајнији у области винарства, али и да град даје субвенције које су, нажалост, прилично ограничене.

Ове године на Колубарском сајму вина своје производе представили су: сокови “Аронко” Ваљево, винарија “Перић” Неготин, винарија “Градина” Ваљево, подрум воћних вина “Романса” Попучке, винарија “Виник” Вршац, винарија “Мачков подрум” Ириг, винарија “Живковић” Пожаревац, Удружење винара и виноградара Пожаревац, подрум “Ђорђевић” Александовац, винарија “Димитријевић” Лазаревац, Удружење винара Темерин, пчеларство Радовановић и домаћинство Тешановић, оба из Ваљева.

Отварање Сајма пратио је и пригодан културно уметнички програм – наступ хора Абрашевић и изложба икона и дрвених кутија за вино аутора уметника Ненада Хубера из Белановице. Радионицу ткања одржала је и примењена уметница Загорка Стојановић из Кулутрно еколошко занатског удружења “Ткачки двори Ракари” уз асистенцију студенткиње Пословног факулета Ваљево Јоване Јевтић.

Uspon
Back to top button