VestiSport

Superliga u dve grupe, Metalac u grupi sa Zvezdom

Superliga Srbije u košarci trebalo bi da se igra u novom formatu, sa dve grupe od po četiri ekipe. Tako je odlučeno na sastanku klubova, uz protivljenje Partizana, koji je izdao i zvanično saopštenje.

Metalac će igrati u grupi sa Crvenom zvezdom, FMP – om, a četvrti učesnik bi trebalo da bude Mladost iz Zemuna. Drugu grupu činili bi Mega Leks, Partizan, Borac iz Čačka i Konstantin iz Niša.

Superliga će se igrati po dvokružnom sistemu, a po dve najbolje ekipe iz grupe plasiraće se u plej – of. Razlog protivljenja Partizana je odluka da se prednost domaćeg terena u doigravanju unapred dodeli bolje plasiranim ekipama u ABA ligi, što po mišljenju Partizana, favorizuje Crvenu zvezdu i Mega Leks. Partizan je izrazio i čuđenje zbog pozitivnog stava Metalca o formatu lige, koji je glasao „za“, i unapred sebi otežao borbu za jedno od prva tri mesta, koja donose učešće u ABA ligi.

Da li ćemo  i sledeće godine gledati Metalac u regionalnoj ligi, zavisi i od finansijske situacije i igračkog kadra. Finansijska situacija je koliko – toliko iskontrolisana, zadržani su vodeći igrači, a najavljuju se i pojačanja. Pominju se imena trojice košarkaša – tandem iz Sutjeske Pavličević i Vranješ, i mladi Slovenac iz Portoroža, Jan Barbarić. O svemu će se više znati narednih dana, odnosno do 16. marta, do kada su igrači Metalca na odmoru, a Superliga bi, najverovatnije, trebalo da počne 8. maja, što zavisi od rezultata Crvene zvezde u Evroligi.

Uspon
Back to top button