ВестиСпорт

Суперлига у две групе, Металац у групи са Звездом

Суперлига Србије у кошарци требало би да се игра у новом формату, са две групе од по четири екипе. Тако је одлучено на састанку клубова, уз противљење Партизана, који је издао и званично саопштење.

Металац ће играти у групи са Црвеном звездом, ФМП – ом, а четврти учесник би требало да буде Младост из Земуна. Другу групу чинили би Мега Лекс, Партизан, Борац из Чачка и Константин из Ниша.

Суперлига ће се играти по двокружном систему, а по две најбоље екипе из групе пласираће се у плеј – оф. Разлог противљења Партизана је одлука да се предност домаћег терена у доигравању унапред додели боље пласираним екипама у АБА лиги, што по мишљењу Партизана, фаворизује Црвену звезду и Мега Лекс. Партизан је изразио и чуђење због позитивног става Металца о формату лиге, који је гласао „за“, и унапред себи отежао борбу за једно од прва три места, која доносе учешће у АБА лиги.

Да ли ћемо  и следеће године гледати Металац у регионалној лиги, зависи и од финансијске ситуације и играчког кадра. Финансијска ситуација је колико – толико исконтролисана, задржани су водећи играчи, а најављују се и појачања. Помињу се имена тројице кошаркаша – тандем из Сутјеске Павличевић и Врањеш, и млади Словенац из Порторожа, Јан Барбарић. О свему ће се више знати наредних дана, односно до 16. марта, до када су играчи Металца на одмору, а Суперлига би, највероватније, требало да почне 8. маја, што зависи од резултата Црвене звезде у Евролиги.

Uspon
Back to top button