ВестиПолитика

Драган Јеремић за градоначелника

– За предстојеће редовне локалне изборе СПС са својим коалиционим партнерима у Ваљеву је спремна, не страхује од резултата избора и очекује победу не само у Ваљеву, већ и у Србији. Борићемо се за модерну и уређену Србију са јаком привредом.

То је поручено са синоћне конвенције СПС, Јединствена Србија, Ново Србијанци, СНП, којима су се раније придружили УРС и СДПС, а у препуној дворани Дома културе.

Конвенција је почела са пола сата закашњења, а након интонирања химне Боже правде, путем краћег филма приказано је шта је у протекле четири године урађено и шта ће се у Ваљеву урадити у наредном периоду. Речено је да је остварено чак 90% од онога што је бирачима обећано пре четири године, а да се у наредном периоду неће дозволити да Ваљево постане касаба или у најбољем случају остане предграђе Београда. Под слоганом „Ваљевска прича“ обећано је да ће се наставити у наредној години радови на изградњи спортске хале која ће имати 5000 места, затим решавати проблеми водоводне и канализационе мреже, како би се зауставили непотребни губици воде, којом би могло да се снабдева 20000 становника, уредиће се простор око новоизграђеног храма, тако да садашњи објекти неће више нарушавати изглед овог знамења. У плану је завршетак Дома за старе, привођење крају регулације корита реке Колубаре, за шта је из европских фондова добијено 2,8 милиона евра, наставак уређење индустријске зоне на нових 50 хектара у Ђеновцу… По ко зна који пут обећано је да ће се радити на бржем развоју пољопривреде, подизању нових засада, а посебно уз помоћ Републике Србије решити даља судбина Србијанке, али и успешнији развој Дивчибара и заштити животне средине.

Нису изостала ни обећања везана за могућност да Ваљево добије позориште, да се решe проблеми смештаја библиотеке, наставак радова на магистралном путу Лозница – Ваљево до Ибарске магистрале, помоћ социјално угроженим породицама, стипендирању ђака и студената и друга.

Нажалост, проблеми здравства нису ни поменути, као ни школства, сем да је неопходно да се у Ваљеву отвори државни факултет. Недовољно речи је било о томе како ће се решити проблем незапослености – најболнија тачка Ваљева. Речено је да се решење овог проблема види и у бржем развоју пољопривреде и прехрамбене индустрије.

Конвенцији су присуствовали Бранко Ружић, потпредседник СПС, Ђорђе Ђоковић, председник омладине СПС, као и група народних посланика међу којима и Ваљевац Ђорђе Милићевић, који је поново кандидован за народног посланика.

Истичући да му је част да присуствује вечерашњој конвенцији у Ваљеву где је увек побеђивао СПС, а где и сада очекује велику победу, Бранко Ружић је рекао да нема разлога за страх да Ваљево постане касаба, и да се то неће десити јер СПС има снаге да оно што обећа и оствари.

– Чудно је како се сада на апокалиптичан начин представља пуњење акумулације Ровни и плављење тамошње цркве. Оптужује се власт Ваљева, а заборавља да је држава Србија са СПЦ још 1993. године, са владиком Јованом Велимировићем, а затим са владиком шабачко – ваљевским Лаврентијем постигла договор о изградњи нове цркве, што је и урађено. Протура се овај фалсификат са намером да се прикаже да актуелна власт није у стању да реши овај проблем.

Обраћајући се учесницима конвенције Ђорђе Милићевић је рекао да СПС има највеће политичко исуство када је у питању давање одговора на кључна и суштинска питања, на она која највише муче грађане и од којих зависи њихова будућност.

Foto: S. Bošković
Foto: S. Bošković

– Немамо право да пропустимо шансу, да грешимо, имамо само времена да још боље радимо и постижемо резултате, а то значи одговорнији однос према грађанима, којима морамо да одговоримо на кључна питања, али и да победимо на предстојећим изборима за које смо спремни. Нећемо говорити о томе шта смо урадили, више ћемо говорити о томе шта намеравамо да урадимо. Немамо, такође, времена да се бавимо осталим политичким странкама, али нећемо ни дозволити да будемо врећа за ударање. Настојаћемо да не продубљујемо разлике међу политичким странкама већ ћемо се залагати да те разлике смањујемо. Спремни смо да пред грађанима одговарамо и за грешке. Нећемо се враћати ни у прошлост, које немамо разлога да се стидимо, али мислим да је много важнија будућност, закључио је Милићевић и предложио учесницима конвенције да подрже кандидатуру Драгана Јеремића, председника Окружног одбора СПС, и садашњег директора Дирекције за изградњу Ваљева за новог градоначелника, што је пропраћено бурним аплаузом и дизањем руку свих учесника конвенције. Милићевић је образлажући предлог говорио о Јеремићу као кандидату који је у протеколм периоду доста урадио за комунални развој Ваљева и да је он спреман и способан да иде у сусрет проблемима и да их успешно решава, што је потврдио досадашњим радом на решавању комуналних проблема, све са циљем да Ваљево буде град у који ће се враћати млади људи, а не из њега одлазити, град у којем ће се вратити осмех на лица људи.

Наглашавајући да ће свој говор прочитати, из страха да га поједини новинари не би погрешно интерпретирали, у обраћању будућим бирачима, Јеремић је, углавном, поновио оно што је речено у филмском прилогу на почетку конвенције, изражавајући своју спремност, да као и до сада иде у сусрет проблемима и да их решава. Конвенција је завршена снажним загрљајем Милићевића и Јеремића, вероватно да би се и на тај начин показало јединство у остваривању „ваљевске приче“…

Uspon

3 Komrntara

  1. „..Обраћајући се учесницима конвенције Ђорђе Милићевић је рекао да СПС има највеће политичко исуство када је у питању давање одговора…“ Нама не требају некакви одговори, већ конкретни резултати и политика која ће овај град водити ка просперитету а не ка стагнацији и пропадању како га је водила СПС власт!

  2. Cudi me da glavnog sefa nema, do sada su sve kampanje pocinjale sa Ivicom bas iz Valjeva, da li je to znak da im centrala u Beogradu polako okrece ledja!?

  3. Samo nam Jeremic treba kao gradonacelnik i onda cemo da vidimo kako para vrti gde burgija nece!! Duboko sam ubedjen da do toga nece doci ni u snu!

Back to top button