Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Dragan Jeremić za gradonačelnika

– Za predstojeće redovne lokalne izbore SPS sa svojim koalicionim partnerima u Valjevu je spremna, ne strahuje od rezultata izbora i očekuje pobedu ne samo u Valjevu, već i u Srbiji. Borićemo se za modernu i uređenu Srbiju sa jakom privredom.

To je poručeno sa sinoćne konvencije SPS, Jedinstvena Srbija, Novo Srbijanci, SNP, kojima su se ranije pridružili URS i SDPS, a u prepunoj dvorani Doma kulture.

Konvencija je počela sa pola sata zakašnjenja, a nakon intoniranja himne Bože pravde, putem kraćeg filma prikazano je šta je u protekle četiri godine urađeno i šta će se u Valjevu uraditi u narednom periodu. Rečeno je da je ostvareno čak 90% od onoga što je biračima obećano pre četiri godine, a da se u narednom periodu neće dozvoliti da Valjevo postane kasaba ili u najboljem slučaju ostane predgrađe Beograda. Pod sloganom “Valjevska priča” obećano je da će se nastaviti u narednoj godini radovi na izgradnji sportske hale koja će imati 5000 mesta, zatim rešavati problemi vodovodne i kanalizacione mreže, kako bi se zaustavili nepotrebni gubici vode, kojom bi moglo da se snabdeva 20000 stanovnika, urediće se prostor oko novoizgrađenog hrama, tako da sadašnji objekti neće više narušavati izgled ovog znamenja. U planu je završetak Doma za stare, privođenje kraju regulacije korita reke Kolubare, za šta je iz evropskih fondova dobijeno 2,8 miliona evra, nastavak uređenje industrijske zone na novih 50 hektara u Đenovcu… Po ko zna koji put obećano je da će se raditi na bržem razvoju poljoprivrede, podizanju novih zasada, a posebno uz pomoć Republike Srbije rešiti dalja sudbina Srbijanke, ali i uspešniji razvoj Divčibara i zaštiti životne sredine.

Nisu izostala ni obećanja vezana za mogućnost da Valjevo dobije pozorište, da se reše problemi smeštaja biblioteke, nastavak radova na magistralnom putu Loznica – Valjevo do Ibarske magistrale, pomoć socijalno ugroženim porodicama, stipendiranju đaka i studenata i druga.

Nažalost, problemi zdravstva nisu ni pomenuti, kao ni školstva, sem da je neophodno da se u Valjevu otvori državni fakultet. Nedovoljno reči je bilo o tome kako će se rešiti problem nezaposlenosti – najbolnija tačka Valjeva. Rečeno je da se rešenje ovog problema vidi i u bržem razvoju poljoprivrede i prehrambene industrije.

Konvenciji su prisustvovali Branko Ružić, potpredsednik SPS, Đorđe Đoković, predsednik omladine SPS, kao i grupa narodnih poslanika među kojima i Valjevac Đorđe Milićević, koji je ponovo kandidovan za narodnog poslanika.

Ističući da mu je čast da prisustvuje večerašnjoj konvenciji u Valjevu gde je uvek pobeđivao SPS, a gde i sada očekuje veliku pobedu, Branko Ružić je rekao da nema razloga za strah da Valjevo postane kasaba, i da se to neće desiti jer SPS ima snage da ono što obeća i ostvari.

– Čudno je kako se sada na apokaliptičan način predstavlja punjenje akumulacije Rovni i plavljenje tamošnje crkve. Optužuje se vlast Valjeva, a zaboravlja da je država Srbija sa SPC još 1993. godine, sa vladikom Jovanom Velimirovićem, a zatim sa vladikom šabačko – valjevskim Lavrentijem postigla dogovor o izgradnji nove crkve, što je i urađeno. Protura se ovaj falsifikat sa namerom da se prikaže da aktuelna vlast nije u stanju da reši ovaj problem.

Obraćajući se učesnicima konvencije Đorđe Milićević je rekao da SPS ima najveće političko isustvo kada je u pitanju davanje odgovora na ključna i suštinska pitanja, na ona koja najviše muče građane i od kojih zavisi njihova budućnost.

Foto: S. Bošković
Foto: S. Bošković

– Nemamo pravo da propustimo šansu, da grešimo, imamo samo vremena da još bolje radimo i postižemo rezultate, a to znači odgovorniji odnos prema građanima, kojima moramo da odgovorimo na ključna pitanja, ali i da pobedimo na predstojećim izborima za koje smo spremni. Nećemo govoriti o tome šta smo uradili, više ćemo govoriti o tome šta nameravamo da uradimo. Nemamo, takođe, vremena da se bavimo ostalim političkim strankama, ali nećemo ni dozvoliti da budemo vreća za udaranje. Nastojaćemo da ne produbljujemo razlike među političkim strankama već ćemo se zalagati da te razlike smanjujemo. Spremni smo da pred građanima odgovaramo i za greške. Nećemo se vraćati ni u prošlost, koje nemamo razloga da se stidimo, ali mislim da je mnogo važnija budućnost, zaključio je Milićević i predložio učesnicima konvencije da podrže kandidaturu Dragana Jeremića, predsednika Okružnog odbora SPS, i sadašnjeg direktora Direkcije za izgradnju Valjeva za novog gradonačelnika, što je propraćeno burnim aplauzom i dizanjem ruku svih učesnika konvencije. Milićević je obrazlažući predlog govorio o Jeremiću kao kandidatu koji je u protekolm periodu dosta uradio za komunalni razvoj Valjeva i da je on spreman i sposoban da ide u susret problemima i da ih uspešno rešava, što je potvrdio dosadašnjim radom na rešavanju komunalnih problema, sve sa ciljem da Valjevo bude grad u koji će se vraćati mladi ljudi, a ne iz njega odlaziti, grad u kojem će se vratiti osmeh na lica ljudi.

Naglašavajući da će svoj govor pročitati, iz straha da ga pojedini novinari ne bi pogrešno interpretirali, u obraćanju budućim biračima, Jeremić je, uglavnom, ponovio ono što je rečeno u filmskom prilogu na početku konvencije, izražavajući svoju spremnost, da kao i do sada ide u susret problemima i da ih rešava. Konvencija je završena snažnim zagrljajem Milićevića i Jeremića, verovatno da bi se i na taj način pokazalo jedinstvo u ostvarivanju “valjevske priče”…

Uspon

3 Komrntara

  1. “..Obraćajući se učesnicima konvencije Đorđe Milićević je rekao da SPS ima najveće političko isustvo kada je u pitanju davanje odgovora…” Nama ne trebaju nekakvi odgovori, već konkretni rezultati i politika koja će ovaj grad voditi ka prosperitetu a ne ka stagnaciji i propadanju kako ga je vodila SPS vlast!

  2. Cudi me da glavnog sefa nema, do sada su sve kampanje pocinjale sa Ivicom bas iz Valjeva, da li je to znak da im centrala u Beogradu polako okrece ledja!?

  3. Samo nam Jeremic treba kao gradonacelnik i onda cemo da vidimo kako para vrti gde burgija nece!! Duboko sam ubedjen da do toga nece doci ni u snu!

Back to top button
Click to listen highlighted text!