ВестиСпорт

SUTRA POČINJE BALKANIJADA

Danas je u sali Gradskog veća održana konferencija za novinare povodom početka Balkanskog šampionata u odbojci za juniorke.

  • Pripreme za ovu manifestaciju traju od marta meseca. Ovo je najveća takmičenje u ekipnim sportovima ove godine u našoj zemlji i zato smo veoma ozbiljno shvatili njegovo organizovanje. Najveći deo sredstava su obezbedili grad Čačak i kompanija “Sloboda“, a našem pozivu da pomognu odazvala su se i mnoga javna i privatna preduzeća – kaže Radovan Majstorović Libec zadužen za tehnička pitanja u organizacionom odboru prvenstva.

U ime kompanije “Sloboda“ prisutnima se obratio Milovan Luković, izvršni direktor.

  • Svi mi u Kompaniji smo ponosni što možemo da pomognemo jednu ovakvu manifestaciju, jer je velika čast biti njen domaćin. Želja nam je da naš grad prezentujemo na što bolji način i da pokažemo da smo dostojni domaćinstva ovako značajnog takmičenja – rekao je Luković naglasivši da će kompanija “Sloboda“ nastaviti da ulaže u sport, jer je to najbolji način da se mladi usmere u pravom smeru.

Lokalna samouprava je spremno dočekala ovaj događaj.

  • Grad Čačak je stavio na raspolaganje svoje materijalne i ljudske resurse Odbojkaškom savezu i organizatorima. Preko 200 mladih ljudi iz osam zemalja biće do nedelje naši gosti. Oni će imati priliku da, angažovanjem Turističke organizacije, vide sve one kulturne i istorijske vrednosti sa kojim se Čačak može pohvaliti – reči su Igora Trifunovića, predsednika Skupštine, koji je dodao da je Čačak grad košarke, ali i da odbojka zauzima sve vidniju ulogu u našem gradu.

Selektor naše reprezentacije Marijana Boričić je govorila o konkurenciji i ambicijama našeg tima.

  • Ovo takmičenje je u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje počinje pet dana posle završetka Balkanijade. Konkurencija je jaka. Pored tima Srbije, Turkinje su standardne učesnice Evropskih i Svetskih prvenstava, a i Bugarke su sve bolje i bolje. Zato je ovo odlična prilika da proverimo formu pred Evropsko prvenstvo. Naše ambicije su uvek usmerene ka prvom mestu, naročito sad kad igramo u Srbiji, a glavne rivalke su nam Turkinje, pa ćemo videti kako će biti Čačku – rekla je selektor naše reprezentacije, a nije propustila da pohvali uslove za boravak i treninge.

Kapitenu Jovani Mirosavljević je ovo prvo takmičenje pred domaćom publikom.

  • Sve devojke rade sa puno motiva, jedva čekamo da počnu utakmice, a mi se nadamo da ćemo iskoristiti domaći teren i osvojiti titulu – bila je kratka i jasna Jovana.

U našem timu će se naći i dve igračice koje su ponikle u Čačku i svoje prve odbojkaške korake naučile u “Slobodi S“, klubu kome je Odbojkaški savez Srbije učinio izuzetnu čast dodelivši mu organizaciju ovog prvenstva.

  • Sama činjenica da je naša zemlja domaćin je veliki motiv za sve, a meni je posebno drago što je to u mom gradu – rekla je Vanja Savić, članica “Jedinstva“ iz Stare Pazove.

U “TENT“-u iz Obrenovca igra Mina Mijatović.

  • Želim da se zahvalim svima koji su doprineli da Balkanijada bude održana u Čačku. Nadam se jednoj od medalja, a najlepše bi bilo kada bi to bila zlatna – izrazila je svoja očekivanja Mina.

Turnir počinje u utorak, 21. avgusta, i svi mečevi će biti odigrani u hali “Mladost“ u Atenici. Prvi meč je na programu od 12:30, sastaju se Rumunija i Bugarska. Od 14:50 igraju Crna Gora i Albanija. Naša reprezentacija od 17:10 igra protiv Makedonije, poslednje na teren, od 19:30, izlaze reprezentativke Turske i Bosne i Hercegovine.

Svečano otvaranje je zakazano za 18:30.

Svi učesnici današnje konferencije su uputili poziv našim sugrađanima da dođu u što većem broju i pruže podršku našim igračicama.

Čitaoci “Čačanskog glasa“ će na sajtu i Fejsbuk stranicama moći svakodnevno da se informišu o rezultatima na Balkanijadi, a svi želimo da u subotu, 25. avgusta, od 18 časova jedan od učesnika finala bude reprezentacija Srbije.

V. D

https://infosvetionik.rs/2018/08/20/sutra-pocinje-balkanijada/

Uspon
Back to top button